Levon Termendzhyan'a vatandaşlık verildi mi?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Levon Termendzhyan'a Türk vatandaşlığı verildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
Ankara Masası
|
22 Haziran 2021, Salı - 20:27
Levon Termendzhyan'a vatandaşlık verildi mi?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, Sezgin Baran Korkmaz'ın ortağı olan  Lev Aslan Dermen'e Türkiye Cumhuriyet vatandaşlığı verildiğini iddia etmişti.

Öztrak'ın iddialarına ilişkin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bazı basın yayın ve sosyal medya mecralarında yer alan Lev Aslan Dermen'e (Levon Termendzhyan) Türk vatandaşlığı verildiği iddialarına ilişkin haberler gerçeği yansıtmamakla birlikte manipülasyonlara yol açmamak amacıyla iddialara konu olan Lev Aslan Dermen ve Levon Termendzhyan ad ve/veya soyad bilgileri ile benzerlik ve harf içermesi ile yapılan sorgu sonucunda, nüfus kütüklerinde herhangi bir kayıt tespit edilmemiş olup ayrıca devam eden vatandaşlık başvurusunun da bulunmadığı anlaşılmıştır."

Faik Öztrak iddia etmişti

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, vatandaşlık verildiğini iddia ettiği konuşmasında "Bu kişi sonradan Lev Aslan Dermen olmuş. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapılmış. Koskoca Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ve Türkiye Cumhuriyeti yargısının, 419 bin nüfuslu Orta Amerika ülkesi olan Belize'nin parlamentosunun ve Belize yargısının yaptığını yapamaması bizim yüreğimizi acıtıyor. Sezgin Baran Korkmaz'ın iş ortağı Levon Termendzhyan'ın, Belize vatandaşlığı almak için, Belize'deki bir bakana rüşvet verdiği ortaya çıkınca, Belize Parlamentosu ve yargısı ayağa kalktı ve rüşvet alan bu bakan da görevinden oluyor. Bu Sezgin Baran Korkmaz'ın iş ortağı olan Levon Termendzhyan Türkiye'de nasıl Lev Aslan Dermen oluyor? Bu kişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını nasıl alıyor? İranlı Reza Zarrab oluyor Rıza Sarraf, Ermeni Levon Termendzhyan oluyor Lev Aslan Dermen. Allah aşkına kara para aklamakla suçlanan tüm bu isimler nasıl bu kadar kolay Türkiye vatandaşı oluyor? Tertemiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kara para aklayan bu yabancılara neden paravan yapılıyor? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bu iktidar için bu kadar mı ucuz? Bu kadar mı değersiz?" ifadelerini kullanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/845877/levon-termendzhyana-vatandaslik-verildi-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.