Fatih Demirhan: Müzik kısıtlamasına karşıyım

Türk Halk Müziği sanatçısı Fatih Demirhan, müzik kısıtlamasına karşı olduğunu belirterek William Shakespeare'in "​Bir ulusun türkülerini yapanlar yasalarını yapanlardan daha güçlüdür" sözlerini hatırlattı.
Ankara Masası
|
23 Haziran 2021, Çarşamba - 14:05
Fatih Demirhan: Müzik kısıtlamasına karşıyım

Türk Halk Müziği sanatçısı Fatih Demirhan, Ankara Masası'nın Kültür ve Sanat Özel programına canlı yayın konuğu oldu. Radyo Avrasya Türk'ün sevilen ismi Barış Yılmaz'ın sorularını yanıtlayan Demirhan, pandeminin müziğe etkisine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Pandemi döneminde en büyük yarayı müzisyenlerin aldığını belirten Demirhan, "Toplum olarak düşünürsek bu o kadar derin bir konu ki... Biz zincirin halkalarıyız. Eğer benim işim kötü olursa arkamdaki orkestranın da işi kötü olur." dedi. 

Ustalarından aldığı  Türk Halk Müziği meşalesini gelecek nesillere aktarmak istediğini belirten Demirhan, "Bu, işin maneviyatı. Maddiyatsız da maneviyat olmuyor. Keşke ülkemizde sanata, müziğe, kültüre daha çok önem verilse." ifadelerini kullandı.

Üniversitede okuduğu dönemde Almanya ziyaretini hatırlatan  Demirhan, orada sanata ve sanatçıya saha çok önem verildiğini söyledi. 

"Yaramız çok derin" diyen Demirhan, son 1,5 yıldır sanatçıların feryat ettiğine dikkat çekti.

Atatürk ve Shakespeare'in sözlerini hatırlattı

Pandemi dönemini daha önce bestelediği eserleri düzenleyerek değerlendirdiğini ifade eden Demirhan, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Çalışmadan, üretmeden yaşamak isteyen toplumlar; bağımsızlıklarını kaybetmeye mahkumdurlar" sözlerini hatırlattı. 

Saat 24.00’ten sonra müzik yayınına sınırlama getirilmesine değinen Demirhan, "Pandemi yasaklarından dolayı müzikler 6'da başladı. Şimdi 12'ye çekildi. 12'de az, olmaz." dedi.

"Müziğin saati olmaz. Ülkemizde olumsuz bir şey olduğunda neden müzik susuyor?" diyen  Demirhan, buna karşı olduğunu belirterek, William Shakespeare'in "Bir ulusun türkülerini yapanlar yasalarını yapanlardan daha güçlüdür" sözlerini hatırlattı. 

Programın tamamını YouTube üzerinden izleyebilirsiniz...

http://www.ankaramasasi.com/haber/846467/fatih-demirhan-muzik-kisitlamasina-karsiyim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.