18 yaş üzeri için aşı zamanı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 18 yaş üzerinin cuma gününden itibaren aşı için randevu alabileceğini açıkladı.
Ankara Masası
|
23 Haziran 2021, Çarşamba - 19:29
18 yaş üzeri için aşı zamanı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nun ardından açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, 18 yaş ve üzerinin aşılanmasına başlanacağını duyurdu.

Açıklanan yaş grubunun cuma gününden itibaren randevu alabileceğini vurgulayan Bakan Koca "Biz özellikle şu dönemde hızla 18 yaş ve üzeri olan vatandaşımızı aşılamak istiyoruz. Ne kadar erken yapabilirsek, toplumsal bağışıklığı o kadar erken sağlayabileceğimizi, erken dönemde bir tedbir anlamında çözüm olacağına inanıyoruz. 25 yaşa kadar inmiş oldu, bugünden söyleyebilirim, cuma günü itibariyle 18 yaşından gün almış olan bütün vatandaşlarımızı tanımlamış olacağız. 55 milyona yakın vatandaşımızı en az yüzde 70'ini en az bir doz aşılanmış olmasını sağlamak istiyoruz. Vatandaşlarımızın bu süreçte aşı noktasında daha hassasiyetle aşılarını olmalarını rica ediyorum. Erken dönemde aşılarımızı olma gayret ve çabası içinde olmamız önemli." dedi.

"Ciddi bir sorun yok"

Aşı tedarikiyle ilgili de konuşan Bakan Koca, şunları söyledi; 

Önümüzdeki süreçte 18 yaşa kadar indirdiğimiz bu dönemde, aşının tedariğiyle birlikte yine Bilim Kurulu'muzda değerlendirilmiş olur, 6 haftalık süreyi daha da erkene çekebiliriz. Bu tamamen 18 yaşa kadar vatandaşımızın en az 1 kez aşılanmasını sağlamak ve gelebilecek aşıda sorun olmadığını gördüğümüzde hızla ikinci aşılarını da vatandaşlarımızın yapmak, Delta varyantına karşı etkinliğine karşı hız sağlanmasını oluşturmak istiyoruz.

"Şu ana kadar bize Sinovac aşısının, 100 milyon dozun gelmesi gerekiyordu, en geç nisan sonunda. Şu ana kadar gelen aşı miktarı 34 milyon oldu. Biontech baştan hatırlarsanız Aralık 27'de 4,5 milyon Mart sonuna kadar teslim edilmek üzere anlaşma yapmıştık. Biz haziran ayında 30 milyon doz aşının gelmesi şeklinde bir sözleşme yapmıştık. Bu 30 milyondan 20 milyon aşımız gelmiş oldu. Pazartesi ve salı da 5 milyona yakın gelmiş olacak. 30 milyona tamamlanması temmuzun ilk 3-4 gününde olabilir. Şu ana kadar 24,5 oldu. Bu anlamda ciddi bir sorun olmadığını söyleyebilirim. Uğur Hoca da üzerinde hassasiyetle durmaya gayret ediyor. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/848044/18-yas-uzeri-icin-asi-zamani
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.