Türk mobilyaları tüm dünyada beğeniliyor

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Mustafa Balcı, sektör ihracatçılarının ABD pazarında avantajlı bir konuma yükseldiğini söyledi.
Samet Dirican
|
24 Haziran 2021, Perşembe - 13:09
Türk mobilyaları tüm dünyada beğeniliyor

Bursa'da ziyaretlerde bulunan Balcı, derneğin 11'inci olağan genel kurulunda başkanlığa yeniden seçildiğini belirterek, sektöre daha iyi hizmet etmek için çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Yurt dışından alıcılar getireceğiz

Öncelikli hedeflerinin iyi bir seyir yakalayan mobilya ihracatını artırmak olduğunu vurgulayan Balcı, düzenleyecekleri fuarlara yurt dışından, özellikle Afrika'dan, Asya'dan alıcılar getireceklerini ifade etti.

2023'te hedef 6 milyar dolar

Dış satım hedeflerine değinen Balcı, "İhracatımızı geçen yıla göre, dolar bazında yüzde 25 artırmayı hedefliyoruz. Bu yıl sonunda mobilya ihracatının 4 milyar doların üzerine çıkmasını bekliyoruz. Bu rakamı 2023'te en az 6 milyar dolara çıkarmamız lazım." dedi.

Balcı, Türk mobilyacılığının tasarımlarının tüm dünyada beğenildiğine dikkati çekti.

Orta Doğu, Avrupa, Asya ve Amerika ülkelerinin Türk mobilya sektörünü takip ettiğini dile getiren Balcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Satışlarımız, çok yüksek. Sektörün önü çok açık. Sektör daha ileri gidecek ve satışlarımız dünyaya yayılacak. Şu anda gözümüzü Amerika'ya dikmiş durumdayız. Amerika'nın Ticaret Bakanı, bundan 7-8 ay önce geldi ve Türkiye'deki mobilya kapasite raporlarını topladı. Amerika şu anda üretim konusunda fizibilite yapıyor. Amerika'ya kapılarımız açıldığında şu anki kapasitemizin üzerine bir o kadar daha koysak yetmez. Çünkü Amerika, Çin'den alımlarını durdurdu. Konteyner krizinden dolayı maliyetler yüksek oluyor. O yüzden biz, Çin'e göre şanslıyız."

Salgınla birlikte mobilya talebi arttı

Mustafa Balcı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde mobilya talebinin arttığını ifade etti.

Hijyen bakımından koltuk ve kanepelerin 5 yılda bir değişmesi gerektiğine değinen Balcı, "O yüzden şu anda herkes eşyalarını değiştirmek, yenilemek istiyor ve 'Hayat eve sığar' diyerek yaşamını evde sürdürmeye çalışıyor." değerlendirmesinde bulundu.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/849935/turk-mobilyalari-tum-dunyada-begeniliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.