Yıldırım Kaya'dan vekillere SMA çağrısı

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, SMA hastası çocukların yaşadığı sorunları TBMM'ye taşırken, "Gelin bu çocukların derdine derman olalım" çağrısında bulundu.
Ankara Masası
|
24 Haziran 2021, Perşembe - 22:59
Yıldırım Kaya'dan vekillere SMA çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda bir konuşma gerçekleştirdi.

Kaya, konuşmasında SMA hastası çocukların yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.

El birliğiyle sıkıntıların giderilmesi çağrısında bulunan Kaya "10 gün önce SMA hastalarının aileleri Ulus Meydanı'na gelmişti. Sosyal Güvenlik Kurum başkanıyla onlara bir randevu aldık. Çocuklarının bir an evvel kurtulmaları için bir çaba içerisindeler. Fakat o günden bugüne 5 çocuk hayatını kaybetti. Bugünde Meclis Çankaya kapısına geldiler ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çocukları için bir çare arıyorlar. Bir basın açıklaması yaptılar ve evlerine döndüler. Ama çocuklarını Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde biz çocuklara emanet ettiler. Gelin bu çocukların derdine derman olalım. Bu ailelerin acılarına ortak olalım. Acılarını çözmek için birlikte bir mücadele yürütelim." ifadeleri kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/850715/yildirim-kayadan-vekillere-sma-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.