Süleyman Soylu, Türkiye'de kalan terörist sayısını açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muş'ta yaptığı konuşmada Türkiye'de kalan terörist sayısını 240 olarak açıkladı. Soylu "Başlarını mağaralardan çıkaramıyorlar. Telsizle konuşamıyorlar. Bir yerlere gidemiyorlar" dedi.
Ankara Masası
|
25 Haziran 2021, Cuma - 00:37
Süleyman Soylu, Türkiye'de kalan terörist sayısını açıkladı

Muş'ta, Şehit Jandarma Üsteğmen İsmail Moray Üs Bölgesindeki güvenlik toplantısının ardından beraberindekilerle birlikte Murat Köprüsü'ne geçen Bakan Soylu, burada vatandaşlarla bir araya gelerek, çocuklara oyuncak dağıttı. Tarihi Murat Köprüsü Sultan Alparslan Parkı'nda bir süre inceleme ve gezide bulunan Bakan Soylu, daha sonra Sultan Alparslan Tekstil Kent alanında incelemelerde bulunarak, Hasköy ilçesine geçti.

"Güvenlik toplantısını Şenyayla'nın göbeğinde yaptık"

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Bakan Soylu, yaptığı konuşmada, güvenlik toplantısı yaptıkları yerin çok manidar olduğunu söyledi. Şenyayla'nın göbeğinde güvenlik toplantısı gerçekleştirdiklerini kaydeden Bakan Soylu, “Bu ülkeye, bu milletin kardeşliğine, burada bulunan insanlara bedel ödetmeye çalışanlara dedik ki; bu ülkeyi bölemezsiniz, bu ülkenin kardeşliğini ortadan kaldıramazsınız. Sizler cesaretinizi ortaya koymasaydınız, ‘biz bu ülkeye bedel ödetmeye çalışanlara birlikte karşı duracağız’ demeseydiniz bugün bu huzuru bulamazdık. Allah sizlerden razı olsun. Bugün Doğu ve Güneydoğu'nun her yerinde huzur var. Çocuklarımız okula gidiyor. Üniversitelere gidiyor. Her ilde havalimanları, hastaneler var. Tekstil kente uğradık. Bir tarafta fabrikalar yükseliyor bir tarafta da hayvancılık yapılıyor. Neymiş terör örgütü gelecek de buradaki bu güzel insanların yaylalarına gitmesini engelleyecekmiş, yapabildiler mi? Hayvancılığı yaylalarımızın her tarafında yapabiliyoruz. Yetmedi barajları yaptırmayacaklardı, becerebildiler mi? Size şunu söyleyeyim; Türkiye büyüyor. Türkiye'nin her tarafını gezen biri olarak söylüyorum, Türkiye bir büyüyecekse Allah'ın izniyle Doğu ve Güneydoğu 5 büyüyecek. Bu sizin hakkınız. Yıllarca çok sıkıntı çektiniz bedel ödediniz. Göreceksiniz engelleyemediler, engelleyemeyecekler. Sadece Hasköy'de değil, Doğu ve Güneydoğu’nun her yerinde çocuklarımız mühendis, doktor olacak.” dedi.

"Doğu ve Güneydoğu Anadolu turizmin parlayan yıldızı olacak""

“Etrafımızdaki coğrafyaya gücümüzün, medeniyetimizin, sevgimizin, inancımızın hep birlikte nakşedileceği bir süreç olacaktır” diyen Bakan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Türkiye'de var olan terörist sayısı kaça düştü biliyor musunuz? 240'a düştü. Başlarını mağaralardan çıkaramıyorlar. Telsizle konuşamıyorlar. Bir yerlere gidemiyorlar. Milletimize sözümüz yeminimizdir. Evlatlarınız bir daha sizin gördüğünüz ve çektiğiniz sıkıntıları çekmeyecek. Muş başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu turizmin parlayan yıldızı olacak. Herkesin gezip görmek istediği, herkesin kendi insanıyla buluşmak istediği bu alanlar hem yerli hem de yabancı turistin gözdesi haline gelecek yeter ki huzur olsun. Daha çok çalışacağız, daha çok gayet edeceğiz. Zengin, güçlü, ayakları üzerinde durup bütün dünyaya haykıran bir Türkiye’ye hep beraber ulaşacağız. Durmak yok yola devam.”
Konuşmasının ardından vatandaşlarla köz çayı içen Bakan Soylu, daha sonra Sultan Alparslan Havalimanına geçerek kentten ayrıldı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/850741/suleyman-soylu-turkiyede-kalan-terorist-sayisini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.