İmzalar atıldı! Akıllı kent Gölbaşı...

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok ile bir araya gelerek Gölbaşı Akıllı Kent Protokolü'ne imza attı.
Samet Dirican
|
25 Haziran 2021, Cuma - 10:34
İmzalar atıldı! Akıllı kent Gölbaşı...

Akıllı kent olma yolunda adımlarını hızlandıran, doğaya ve çevreye duyarlı projeleri bir bir hayata geçiren Gölbaşı Belediyesi’nde Başkan Ramazan Şimşek, Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok ile bir araya geldi.

Gölbaşı’nda hayata geçecek olan akıllı sistemlerle ilgili protokole imza attıktan sonra proje hakkında detayları paylaşan Başkan Şimşek, “Protokol kapsamında sokak ve parklardaki aydınlatmalar insana duyarlı olacak. Park ve bahçe sulama sistemleri ise nem oranına göre hareket edecek. Akıllı sulama sayesinde suyumuza sahip çıkarak gereksiz su tüketiminin önüne geçmiş olacağız. Sulama sistemleri otomatik olarak devreye girecek ve bitkilerimiz ihtiyacı kadar su ile bu sayede buluşacak” dedi.

“İlçemizdeki trafik de çok daha güvenli ve akıllı olacak”

Başkan Şimşek, “Wi-fi alanı, hasta takibi, acil durum butonu, şehir bilgilendirme ekranları, akıllı denetim, akıllı ulaşım ve akıllı kavşak sistemleri de ilerleyen zamanlarda siz değerli hemşerilerim ile buluşacak. Bu sistem ile ilçemizdeki trafik de çok daha güvenli ve akıllı olacak. Aynı zamanda hasta takip sistemimiz de vatandaşlarımızın sağlık durumlarını an be an takip edebilmeleri açısından büyük önem taşıyor. Bu projemiz sayesinde bu hizmeti de yine hemşerilerim ile buluşturmuş olacağız. Acil durum butonumuz sayesinde ise hızlıca aksiyon almış hastalara anında ulaşmış olacağız” şeklinde konuştu.

Gölbaşı önemli bir ilçe

Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok ise projenin hem Gölbaşı hem de Ankara için büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Gölbaşı, tarihi, dokusu, doğası ve demografik yapısı gereği büyük önem taşıyan bir ilçe. Hayata geçecek olan akıllı kent sistemimiz ile bu değerine değer katacak” şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/851120/imzalar-atildi-akilli-kent-golbasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.