Marmaris'te yanan bölgeye fidanı dikilecek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Marmaris'te yanan bölgeye otel yapılacak spekülasyonlarını doğru olmadığını belirterek "İlk fırsatta buralara tekrar dikim yapacağız" dedi.
Ankara Masası
|
27 Haziran 2021, Pazar - 15:53
Marmaris'te yanan bölgeye fidanı dikilecek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sabah saatlerinde Muğla'nın Marmaris ilçesi İçmeler bölgesinde çıkan yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

Çalışmalar sırasında orman işçisi Görkem Hasdemir'in yaşamını yitirdiğini belirten Bakan Pakdemirli, "Bu yıla kadar toplam 119 orman şehidi vermiş olduk." ifadesini kullandı.

"İHA ve vatandaşın ihbarıyla tespit ettik"

Yangına ilişkin de açıklama yapan Pakdemirli, şu ifadeleri kullandı:

"Kontrolden çıkmaya çok müsait bir yangın. Hava sıcaklığı 35 derece, nemin yüzde 20'nin altına düştüğü ve 35 kilometre rüzgarın olduğu yerleşim yerlerine de bir o kadar yakın olduğu, çok hassas bir yangınla mücadele edildi. 328 personel görev yaptı ve şu saat itibariyle yangını kontrol altına almış durumdayız. Yangını ilk tespit edişimiz İHA ve aynı zamanda vatandaşlarımızın ihbarıyla oldu.

"İlk fırsatta dikim yapacağız"

Maalesef her yangında olduğu gibi, bu yangında da spekülasyonlar, sadece iktidar karşıtlığı için bir takım söylemler söyleniyor. 'Yine buraya otel yapılacak' gibi söylemler var. Ben bunları söyleyenlerin hepsini, şehidimizin olduğu bugünde Allah'a havale ediyorum. Allah onları bildiği gibi yapsın. İlk fırsatta buralara tekrar dikim yapacağız. Anayasa'nın 169. maddesi zaten orman alanlarının küçültülemeyeceğini, daraltılamayacağını söylüyor. Vatandaşlarımızın bu konuda hiçbir endişesi olmasın. Orman teşkilatımız bugün de yarın da bir ağaç daha az yansın diye kendilerini siper etmeye devam edecekler. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, teşkilatımıza baş sağlığı diliyorum."

http://www.ankaramasasi.com/haber/856629/marmariste-yanan-bolgeye-fidani-dikilecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.