Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'nda aşılama başladı

Sağlık Bakanlığınca Covid-19 ile mücadele kapsamında başlatılan aşılama kampanyası genişleyerek devam ediyor.
Samet Dirican
|
28 Haziran 2021, Pazartesi - 11:58
Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'nda aşılama başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından, Covid-19 ile mücadele kapsamında başlatılan aşılama kampanyası tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Ankara’da yer alan Yüksek Hızlı Tren Garı’nda da aşılamalar gerçekleştirildi.

"Yerinde Aşı" uygulaması genişliyor

‘Yerinde aşı’ uygulaması ile, tren garları, havalimanları, otogarlar, AVM’ler ve organize sanayi bölgeleri gibi alanlarda Sağlık Bakanlığınca kurulan aşı merkezlerinde aşılamalar gerçekleştirilecek.

Köylerde 20'yi aşkın mobil ekip

Aşılama hakkında bilgiler veren Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mustafa Kotanoğlu, "Buraya yolculuk için gelen, Ankara'ya gelen veya Ankara'dan ayrılan kişilere ve burada çalışanlara uygulamak üzere bir aşı merkezi açtık. Biz bu uygulamayı, sadece Yüksek Hızlı Tren Garında değil, yarından itibaren havalimanında, otogarda, 30'a yakın AVM'de, organize sanayi bölgelerinde ve büyük fabrikalarda bu uygulamayı yapmaktayız. Randevu alamayan tüm vatandaşlarımızın ayağına bu hizmeti götürmekteyiz. Aynı zamanda köylerimizde de 20'yi aşkın mobil aşı ekiplerimiz var. Böylelikle bu pandemiyi bu aşı uygulaması ile bitirmek ve kırmak ümidindeyiz" ifadelerini kullandı.

Tereddüt etmedim

Yüksek Hızlı Tren ile seyahat etmek için garda bulunan Zübeyde Şencan, böyle bir durum olduğu için çok memnuniyet duyduğunu belirterek, “Yolculuk ediyordum. Aslında gittiğim yerde aşımı olacaktım ama böyle erkenden olunca da tereddüt etmedim. Bence gayet yerinde bir uygulama. Yani aklında olup da aşı olmak için bir türlü fırsat bulamayanlara oldukça uygun. Havalimanlarında da aynısı yapılabilir” şeklinde konuştu.

TCDD görevlisi Muhammet Çevikdoğan, "İş yerinde aşımızı olduk. Nöbetlerden dolayı hastaneye gidemiyorduk. Böyle bir hizmet sunulduğu için mutluyuz" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/857235/ankara-yuksek-hizli-tren-garinda-asilama-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.