Sincan'da alt yapı ve asfalt çalışması

Ankara'nın Sincan ilçesine bağlı Alcı Mahallesi'nde 17 yıldır süren alt yapı ve yol sorununu çözmek Ankara Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı.
Ankara Masası
|
28 Haziran 2021, Pazartesi - 18:08
Sincan'da alt yapı ve asfalt çalışması

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 25 bin konutun yer aldığı Sincan ilçesi Alcı Mahallesi’nin yıllardır gözardı edilen altyapı ve yol sorunu çözmek için çalışmalarına başladı.  ASKİ Genel Müdürlüğü altyapı sorununu çözerken, Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri de 13 kilometrelik asfalt serimi başlattı.

ASKİ'nin çalışmaları


Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın seçimler öncesinde ziyaret ederek yaşamın yeniden başlayacağı sözünü verdiği Alcı Mahallesi’nin altyapı ve kanalizasyon sıkıntısını sonlandırmak için sahaya inen ASKİ ekipleri; 4 bin 688 metre pis su ve bin 450 metre yağmur suyu hattı olmak üzere toplam 6 bin 138 metrelik altyapı çalışmalarını tamamladı.


ASKİ Genel Müdürlüğü, 1 adet terfi istasyonu, 1 adet 7 bin 500 metreküp depo, 1 adet bin 500 metreküp üst kat depo, 1 adet bin 500 metreküp orta kat depo ve yaklaşık 98 bin metre iletim ve şebeke hattı da yaptı.

Fen İşleri'nin çalışmaları

Fen İşleri Daire Başkanlığı ise mahallede yaklaşık bir ay önce başlattığı 13 kilometrelik asfalt imalatını yıl sonuna kadar tamamlamak için 2 ekip halinde yaklaşık 50 personel ile yoğun bir mesai harcıyor.

Ekipler yaklaşık bin 100 metre uzunluğunda olan asfalt öncesi hazırlık PMT mekanik malzeme seriminin ardından asfalt yapım imalatı öncesi için de zemin iyileştirme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından bölgede toplamda 72 bin ton sıcak asfalt serilmesi hedefleniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/857740/sincanda-alt-yapi-ve-asfalt-calismasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.