Elmalı davasında karar

İki çocuğun cinsel istismara uğradığı soruşturmaya ilişkin Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tahliye kararı çıktı.
Ankara Masası
|
28 Haziran 2021, Pazartesi - 19:19
Elmalı davasında karar

Geçen yıl haziran ayında Balıkesir savcılığına giden babaanne G.S.,  6 ve 9 yaşındaki çocuklarının cinsel istismara uğradığını iddiasıyla, eski gelini Merve A., kocası Rahmi A. ile gelininin erkek arkadaşlarından şikayetçi oldu. Savcılık, babaannelerinin yanında olan, istismara uğradığı öne sürülen ana sınıfı öğrencisi G.E.G. ile ağabeyi İ.E.G.'nin, Çocuk İzlem Merkezi'nde ifadesine başvurdu.

Çocukların cinsel istismara uğradığı adli tıp raporuyla kanıtlandı.

Antalya’nın Finike ilçesinde yürütülen davada bugün karar çıktı. Tutuklanan anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A., yargılandıkları Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nce, üçüncü duruşmada tahliye edildi.

" Tahliye kararı hukuka hiçbir şekilde uygun değil"

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Türkiye Hukuk Koordinatörü avukat Gülşah Ekin Taş, duruşma sonrası açıklama yaptı.

Taş, "Biz bugün çok heyecanlı, umutlu geldik, fakat bugünkü yargılamanın sonunda sözde öz anne ve üvey babaya tahliye kararı çıktı. Tahliye kararı hukuka hiçbir şekilde uygun değildir. Bu çocukların ölmesi mi gerekiyor adaletin doğru olması için. Biz bu çocukların arkasından yas mı tutacağız? Bu çocukların sonuna kadar söz veriyoruz davalarının takipçisi olacağız. 'Adalet mülkün temelidir' yazısını hepimiz bugün gerçekleştirmeyi düşünüyorduk fakat olmadı. İnşallah bir sonraki celse umutluyuz ki adil bir karar çıksın" dedi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/857779/elmali-davasinda-karar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.