Emekli Korgeneral Pekin’den uyarı

Emekli Orgeneral İsmail Hakkı Pekin, İdlib bölgesinde uzun süredir yığınak yapıldığını belirterek, “Büyük ihtimalle İdlib’in ben Eylül-Ekim gibi patlayabileceğini o bölgeden bir harekat yapılabileceğini değerlendiriyorum.” dedi.
Ankara Masası
|
17 Ağustos 2020, Pazartesi - 18:00
Emekli Korgeneral Pekin’den uyarı

İsmail Hakkı Pekin, Suriye’deki sıcak gelişmelere ilişkin Ankara Masası’ndan Gökhan Gökyıldırım’ın sorularını cevaplandırdı.

Pekin, PKK/YPG terör örgütü ve Arap aşiretleri arasında büyük çatışma yaşandığı ve bazı aşiret reisleri ile şeyhlerin teröristlerce katledildiğini söyledi.

ABD’NİN TERÖR DEVLETİ HEDEFİ

Türkiye’nin, yörenin gerçek sakinleri ve sahipleri olan Arapları bilinçlendirmek suretiyle PYD/YPG’nin o bölgede tutunmasını engellemesi gerektiğini anlatan Pekin, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Delta Crescent enerji şirketiyle PKK/YPG terör örgütünün oluşturduğu Suriye Demokratik Güçlerinin resmen petrol anlaşması yaptığına dikkati çekti.

İsmail Hakkı Pekin şunları söyledi: “Suriye Demokratik Güçlerinin büyük bir çoğunluğunu da YPG/PKK teşkil ediyor. 60 bin kişilik bir orduları var, Amerika’nın yetiştirdiği. Bu orduların gün yüzüne çıkması konusunda Amerika hala çalışıyor. Ve şu anda Amerika’nın uğraştığı konu; biliyorsunuz PKK’nın eski liderlerine ödül vermişti başlarına. Büyük ihtimal artık onları indirip genç liderleri ikna edip onları biraz daha güneye çekmek, güneye batıya doğru çekmek ve Suriye’de bir PKK devleti kurma üzerine odaklanmak ve PKK’nın da lağvını sağlamak suretiyle Türkiye karşısında YPG/PYD’yi  meşrulaştırmak gibi bir havası var. Şimdi bununla uğraşıyor Amerika Birleşik Devletleri .”

“İDLİB’İN EYLÜL-EKİM GİBİ PATLAYABİLECEĞİNİ,  BİR HAREKAT YAPILABİLECEĞİNİ DEĞERLENDİRİYORUM.”

Emekli Korgeneral Pekin, hatta ABD’nin Suriye-Irak sınırını kaldırarak bu iki ülkenin kuzeyinde yeni bir devlet kurdurmayı hedeflediğini anlattı.

İdlib’te tarafların yaptığı yığınağa da işaret eden Pekin, “Suriye’ye gelince,  Suriye’de İdlib bölgesi devamlı kontrol ediliyor. Yani İdlib bölgesinde devamlı bir yığınak var karşılıklı. Büyük ihtimalle İdlib’in ben Eylül-Ekim gibi patlayabileceğini  o bölgeden  bir harekat yapılabileceğini değerlendiriyorum. Bu konuda zaten yeteri kadar yığınak yapıldı. Yani oradan  oradaki asıl sorun,  göç sorunu M4(doğrusu internette  M5 Karayolu) yolunun ele geçirilmesi Suriyeli  tarafından ve 3.1 milyon civarında insanın Türkiye’ye göç etmesi söz konusu oldu bir de. Türkiye bunun hazırlıklarını yaptı ama bence duruma bağlı olarak Eylül-Ekim aylarında bu bölgede büyük  bir çatışma çıkabilir diye değerlendiriyorum” dedi.

Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Türkiye’nin kendine işbirliği yapacağı yeni ortaklar, müttefikler bulması gerektiğini vurguladı.

“GÖÇ KONUSUNDA AB TÜRKİYE’YE MUHTAÇ”

Konjonktürün Türkiye lehine olduğunu belirten Pekin, göç konusundaki öngörülerin Avrupa Birliğinde alarm zilleri çalmasına yol açtığını ifade etti.

Pekin şöyle devam etti: “Göç konusunda Avrupa Türkiye’ye muhtaç yani Türkiye’ye ihtiyaçları var. Bu göç konusu önümüzdeki yıllarda daha da artacak yani nasıl artacak suların Etiyopya’da Rönesans barajıyla tutulması büyük ölçüde göçe sebep olacak Mısır’da 25-30 milyon civarında bir göç bekleniyor o bölgeden yine Afganistan’dan İran’dan ve diğer Afrika ülkelerinden göç bekleniyor. Bu göçün bir kısmı Türkiye üzerinden alınacak yani 90-95 milyonun Türkiye üzerinden olacağı değerlendiriliyor. Türkiye’nin  bu göçü bir şekilde düzenlemesi lazım. Avrupa bu göçün 40 milyonunun Türkiye’de kalacağını söyledi yani geri kalan 45-50 milyonu gideceği söylendi Avrupa yolunda bütün bunlar Avrupa için tehlike çanları yani konjonktür Türkiye’nin lehine gelişiyor ve Türkiye’nin bütün bunlara karşı bütün herkes düşman diyoruz ya bütün bunlara karşı gelişen konjonktürde ortak çıkarlarının örtüştüğü ülkelerin bulunması mümkün yeter ki bu konuda çalışalım araştıralım ve ortak çıkarların çatıştığı ülkelerle diplomasi alanında iş birliği yapalım ve çatışabileceğimiz ülkelerin gerçekten çatışma çıkabilecek ülkelerin sayısını da azaltalım diye değerlendiriyorum.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/85853/emekli-korgeneral-pekinden-uyari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.