Bölge Adliye Mahkemesi Atalay Demirci hakkındaki kararını verdi

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı Atalay Demirci hakkındaki 5 yıl hapis cezası istinaf mahkemesince onaylandı.
Samet Dirican
|
29 Haziran 2021, Salı - 13:33
Bölge Adliye Mahkemesi Atalay Demirci hakkındaki kararını verdi

Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üyelik suçundan hakkında 5 yıl hapis cezası verilen komedyan Atalay Demirci hakkında son karar verildi.

Komedyen Atalay Demirci'nin FETÖ/PDY'ye ilişkin davada 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan verilen 5 yıl hapis cezası Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 22. Ceza Dairesi tarafından onandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'ne üye olmak suçuyla yargılanan Atalay Demirci'ye Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 5 yıl hapis cezası verildi. Hakkında gerekçeli karar hazırlanan Demirci'nin 1995'te Bayındırlık ve İskan Bakanlığına memur olarak atandıktan bir yıl sonra istifa ederek sahne hayatına atıldığı kaydedildi. Demirci'nin örgüt imamlarından "Vefa" kod adlı Muhammet Yusuf Kulaksız ile 2005'te Pensilvanya'da örgüt elebaşı Fetullah Gülen'i ziyaret etiği ve onun için gösteri yaptığı anlatıldı.

Olayın geçmişi

29 Temmuz 2016 tarihinde Hakan Şükür ve Enes Kanter ile yaptığı belirtilen yazışmalarının medyaya yansıması sonrasında 5 Ağustos 2016 tarihinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında göz altına alındı. 6 Ağustos 2016 tarihinde Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Demirci, "terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklandı. Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde 3 Mart 2020 tarihinde görülen karar duruşmasında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı

http://www.ankaramasasi.com/haber/860034/bolge-adliye-mahkemesi-atalay-demirci-hakkindaki-kararini-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.