Ömer Ekinci: Gençler oy potansiyeli olarak önem kazandı

Sosyal girişimci ve yazar Ömer Ekinci, gençlerin önümüzdeki seçimde oy potansiyeli olarak çok önem kazandığını belirterek, "Siyasetçiler de ciddi anlamda bu gerçeğin farkına vardılar." dedi.
Ankara Masası
|
30 Haziran 2021, Çarşamba - 14:00
Ömer Ekinci: Gençler oy potansiyeli olarak önem kazandı

Türkiye Elmalı davasını konuşuyor. 

Antalya'da iki kardeşin istismarına ilişkin davada yargılanan anne ve üvey babanın adli kontrolle serbest bırakılmasına tepki yağdı. 

Sosyal girişimci ve yazar Ömer Ekinci de sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında "Bu çağın çocukları sahipsiz. Kendi başlarına geleni kendileri yazmak, çizmek zorunda kalacak kadar çaresiz. "Bu da olmaz, insan bunu da yapmaz" diyebileceğimiz hiçbir şey kalmadı. Çukurun dibi, kuyunun sonu yok, indikçe iniyoruz, bitmiyor." dedi.

Gelişmeler ve sonrasında yaşananlarla ilgili Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Gökyıldırım'ın sorularını yanıtlayan Ekinci önemli değerlendirmelerde bulundu.

Ekinci programın ikinci bölümünde ise gençlere yönelik tavsiyelerini sıraladı, staj çağrısı yaptı.


"Bir baba olarak yüreğim yanıyor"

Sosyal medyanın da gelişmesiyle  kültüre, insani ve ahlaki bozulmanın ayyuka çıktığını savunan Ekinci, "Bu bir anlamda artı. Çünkü bu bir baskı, bir bilinçlenme, toplumsal bilinçlenme sebebi oluyor." dedi. 

Bu tarz durumlar karşısında bir baba olarak yüreğinin yandığını, yaşananların ülke için utanç vesilesi olduğunu kaydeden Ekinci, "Bütün dünyada, insanın olduğu her yerde böyle bozukluklar var ama bizde çok daha az olması gerekirken maalesef ki çok kadim bir medeniyetin doğduğu bir toprak olan Anadolu'da böyle şeylerin çok fazla yaşanması üzücü." şeklinde konuştu. 

"Türkiye'de hukuk yavaşladı"

Çocukların yaşadıkları durumu çizerek anlatmalarının, yaşananların aile bireylerinin işbirliği ile geçekleşmesinin çok acı olduğunu vurgulayan Ekinci,  hayvana şiddet, kadına şiddet, çocuk istismarı gibi konularda çok daha sert kanunların çıkması gerektiği dile getirdi. 

Hayvana yönelik şiddetin hala kabahatler kanunuyla cezalandırıldığını ekleyen Ekinci, "Onun canlı bir varlık olduğunu henüz hukuki anlamda ortaya koyamıyoruz. Tabii ki bazı şeyler geriden geliyor. Türkiye'de hukukta son yıllarda bildiğimiz gibi birçok yaşanan olayla beraber çok yavaşladı, tıkandı. O nedenle yavaştan geliyor ama tabii ki can sıkıcı. Bir musibet bin nasihatten iyidir. Biran önce hızlanmasına vesile olmuştur. Yaşanan olayın herkesin yüreğine dokunduğunu inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"Gençlerin sıkıntılar yaşadığını görüyoruz"

Programın devamında sınavdan sınava giren gençlerin ne zaman hayata atılacağına yönelik soruya cevap veren Ekinci, "Zor dönemleri, yoğun dönemleri, hayatlarının kritik eşikleri pandemiye denk gelen gençlerin sıkıntılar yaşadığını görüyoruz. Öncelikle pandeminin psikolojik etkisinden kurtulmamız lazım. Bu genelge ile olacak bir şey değil. Çocuklarımızın, kardeşlerimizin moral desteğine ihtiyaç var. Sınavlar da bunlara tuz biber ekti." açıklamasında bulundu. 

YKS öncesi, Katarlı gençlere sınavsız eğitim iddialarının ortaya atıldığını hatırlatan Ekinci, "Gençler ve çocuklar siyaset üstü tutulmuyor. İki taraf da gençleri ve sınavları çekiştirmeyi seviyor. Özellikle dikkat edin Sayın Kılıçdaroğlu’nun profili ciddi bir projeyle yönetiliyor. 'Gençler burada' yazıyor. Gençlerin bu seçimde oy potansiyeli olarak çok çok önem kazandığını artık gözlerimiz görüyor. Siyasetçiler de ciddi anlamda bu gerçeğin farkına vardılar." değerlendirmesinde bulundu. 

"Gençler için fırsat var ama..."

Sosyal medyada genç takipçilerine 'Ne düşünüyorsunuz' diye sorduğunu anlatan Ekinci, gençlerin çekinip korktuğu yönündeki yorumların gerçeği yansıtmadığının mesajını verdi.

"Politik değiller ama politikanın kendilerini olumsuz etkilemesine izin vermiyorlar." diyen Ekinci, "Maalesef ümit var değiller. Çok karamsar durumdalar. Bunu da çok mazur görmek lazım. Çünkü kolay bir dönemde yaşamıyorlar. Yüz yılda bir yaşanan bir pandeminin içindeyiz. Bir taraftan ekonomik olarak tüm dünya bir buhran içinde. Fırsat var ama gençler yaşadıkları hayatın tecrübesiyle bunu yeterince görme şansları olmayabiliyor. Hep evlere kapanacakmışız, hep okulda değil de online ders olacakmış gibi sanrılar içinde kalıyorlar. Bizlerin ağabeyleri ablaları olarak onlara çok moral desteği vermemiz şart. Ben de onu sağlamaya çalışıyorum." değerlendirmesini yaptı. 

Ömer Ekinci'den staj çağrısı

Staj başvurusu yapan hiç kimseyi boş çevirmemeye çalıştığını, gerekirse kendi masasını paylaşacağını aktaran Ekinci, "Biz üstümüze düşeni böyle yapacağız, bunu da teşvik amaçlı paylaşmak istiyorum. Bu dönemin bir dayanışma dönemi olması lazım. Bize başvuran arkadaşlarımız olursa değerlendirmekten mutluluk duyarız. Bu günleri beraber aşacağız. Her gecenin bir sabah var. Her zor günün bir kolaylığı, bir ferahlığı, bir çıkış noktası mutlaka var. Bunu yaşayacağız, hep beraber göreceğiz." dedi. 

Sözlerinin devamında diğer işyerlerine çağrıda bulunan Ekinci şunlar söyledi:

"Özellikle yakın lokasyondaki işletmelerin, yakın lokasyonda oturan gençlere bu anlamda şans vermesi gerekiyor. Bu boşluk iş dünyasında da yetişmekte olan eleman eksiği olarak tezahür edecek. Staj sadece gence lazım değil ki, işletmeye de lazım. İnanılmaz derecede açlıkla çalışan arayan, iyi eleman arayan çok işletme var. Çift taraflı bir şey. İşletmenin de faydasına karına. Normalleşme genelgeyle olmayacak. Bizlerin kendi çabasıyla olacak. Genelgede sadece kurallar düzenleniyor."

Yaz dönemine yönelik gençlere tavsiyelerde bulunan Ekinci, "Küçük iş, büyük iş ayırt etmeden. 'Ben şurada okuyorum, buradan mezunum' egosuna girmeden bir yerlerde çalışmaları şart. Üniversitelerin bile artık eğitimleri Youtube'da. Bu kanalları dolu dolu kullanmalarında fayda var. Dizi izleyecekler, oynayacaklar ama bunları bir plan dahilinde yapmalılar. 'Bütün gün yattım, uyudum, 3-5 sezon bitirdim' Öyle kendi bırakmak iyi bir planlama yöntemi değil. Onu bile planlı yapmaları gerekiyor. Bol bol okusunlar, incelesinler, izlesinler. Özellikle doğada mümkün mertebe bulunmaya çalışsınlar. Çünkü insanların sosyal yönleri çok zayıfladı. Pandemi ile beraber yeşile çıkmak, doğaya çıkmak gibi güzel bir akım başladı. Bunu sürdürsünler ve ümit var olsunlar. Her zaman umut vardır. Yarına dair umutları beslemeye devam etsinler" diye ekledi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/861988/omer-ekinci-gencler-oy-potansiyeli-olarak-onem-kazandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.