Altındağlı kadınların el emeği ürünleri Hamamönü'nde satışta

Altındağlı kadınlar bir günde çifte sevinç yaşadı. Hem Altındağlı kadınların 1 yıllık emeği görücüye çıktı hem de Altın Eller Kadın Kooperatifinin satış pazarı Hamamönü’nde açıldı.
Büşra Bayrak
|
30 Haziran 2021, Çarşamba - 11:13
Altındağlı kadınların el emeği ürünleri Hamamönü'nde satışta

Altındağlı kadınlar, yıl boyunca Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerinde ürettikleri eserleri yılsonu sergisinde beğeniye sundu. Ayrıca Altın Eller Kadın Kooperatifinin Hamamönü’ndeki satış pazarı da hizmete açıldı. Kadınların coşkusuna Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, AK Parti Ankara Kadın Kolları Başkanı Mualla Varol ve Altındağ İlçe Başkanı Fatih Bildik de ortak oldu.

Altındağlı kadınlar eğitim ve öğretim dönemini rengarenk bir sergiyle tamamladı. Sergide Altındağlı kadınlar tarafından üretilen ipek koza, resim, hat, ebru, çarşaf bağlama, ev dekorasyonu, çiçek yapımı, taş bebek, gümüş işlemeciliği, tasarımlı sabun yapımı gibi 100'den fazla branşta binlerce eser görücüye çıktı. Altındağlı kadınların sevincine ortak olan Başkan Balcı, “Altındağ Belediyesi'nin kadın eğitim ve kültür merkezlerinin hepsini ziyaret ettim. Merkezlerin hepsinde herkesin işini nasıl aşkla, özveriyle yaptığını gözlerimle gördüm. Herkesin eline, emeğine sağlık. Bu sergi işte bu emeklerin karşılığı. Her bir eser el emeği ve bizim için çok değerli” dedi.

Kazancın adresi altın eller satış pazarı

Sergi açılışından sonra Altın Eller Kadın Kooperatifinin Hamamönü’ndeki satış merkezinin de açılışını yapan Başkan Balcı ve beraberindeki heyet, burada da kadınların sevincini paylaştı. Altındağlı kadınları tebrik eden Başkan Balcı, “Göreve gelir gelmez, üretilen bu el emeği eserlerin satışı için alanlar oluşturacağımıza söz vermiştik. Kadınlar evlerine katkıda bulunsun, aile bütçesine destek olsun, kendi paralarını kazansınlar istiyoruz demiştik. Bunun için de ne gerekiyorsa yaptık. Şükürler olsun bu sözümüzü de tuttuk. Önce Altın Eller Kadın Kooperatifi’ni kurduk. Şimdi ise her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği Hamamönü’nde satış pazarının kapılarını açıyoruz. Burada patron da kendileri, çalışan da kendileri. Hepsine hayırlı ve bol kazançlar diliyorum” ifadelerini kullandı.


http://www.ankaramasasi.com/haber/862076/altindagli-kadinlarin-el-emegi-urunleri-hamamonunde-satista
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.