Meral Akşener'den Kanal İstanbul için referandum çağrısı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "hayalim" dediği Kanal İstanbul projesine eleştirilerde bulundu.
Ankara Masası
|
30 Haziran 2021, Çarşamba - 11:33
Meral Akşener'den Kanal İstanbul için referandum çağrısı!

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Kanal İstanbul için referandum çağrısında bulundu.

Yüreğin yetiyorsa...

Akşener yaptığı açıklamada, "Kanal İstanbul'a karşı durduğumuz için bu yanlışa uyanları paranızı vermeyiz diye uyardığımız için Sayın Erdoğan çok sinirlendi ve boş konuşuyorlar dedi. Tahkim yoluyla söke söke o paraları sizden alırlar dedi. Erdoğan meğer Tahkimin avukatıymış. Arkadaş bugüne kadar hep sen kandırıldın bu sefer sen milleti kandırıyorsun. Beşli çetenin ve yabancıların avukatlığına soyunan şahsa bakar mısınız? Sandık ne zaman gelirse gelsin seçimden yenilerek çıkacağını anlamış olacak ki "sizden alırlar" diyor. Erdoğan tarafını seç. Milletin tarafında mısın beşli çetenin mi arkasındasın... Milletin adamı mısın yoksa lobilerin adamı mı olacaksın... Milletin adamı Erdoğan getir Kanal İstanbul'u referanduma "Evet" derlerse hay hay canın ne isterse onu yap. Yüreğin yetiyorsa getir referanduma görelim. Milletin rızası budur." ifadelerini kullandı.

İstanbul Sözleşmesi...

"Danıştay istanbul Sözleşmesinin iptaline karşı yaptığımız başvuruları reddetti. Sayın Erdoğan'ın meclisimiz uygundur demeden onaylamayacağı bir anlaşmayı tek başına kaldırmasına izin verilmiş oldu. Büyük Millet Meclisimizi bizzat milletimizi devre dışı bıraktı. Sayın Erdoğan gittiğin yol yol değil. Yol verdiğin bu adaletsizlikler milletimizin vicdanını yaralıyor. Giderayak senin gönlün olacak diye Türk devletine zarar vermeye hakkın yok. Kadınlarımızın mücadelesi benim mücadelemdir. Bizler sonuna kadar "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" demeye devam edeceğiz."

Öğrencilerden ne istiyorsunuz?

"Sınava giren öğretmenlerin dahi optik formun 3'te 2'sini doldurabildikleri, çocuklar için kabusa dönen bir TYT geçirdik. Sayın Erdoğan'a ve Bakana sormak istiyorum. Siz bu öğrencilere neden gıcık oluyorsunuz? 2 milyon 600 bin gencin önüne getirilen bu sınavın sebebi nedir? Bu çocuklar size ne kötülük yaptı kardeşim... Milletçe türlü türlü zorluklarla mücadele ettiğimiz bu süreçte onların yükleri hafifletilmeliydi. Bu durumu tersine çevirmek yerine soruların formatını değiştirerek sınavı iyice zorlaştırarak öğrencilerimizi şaşkına çevirmeyi tercih ettiniz. Böyle vicdansızlık olur mu?"

http://www.ankaramasasi.com/haber/862087/meral-aksenerden-kanal-istanbul-icin-referandum-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.