Ankara Ticaret Odası'ndan Merkez Bankası'na çıkarma

Ankara Ticaret Odası heyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette ATO'nun beklentileri konuşuldu.
Samet Dirican
|
30 Haziran 2021, Çarşamba - 11:40
Ankara Ticaret Odası'ndan Merkez Bankası'na çıkarma

ATO Başkanı Gürsel Baran, Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, reel sektör olarak ekonomideki istikrar ve güven ortamını önemsediklerini belirterek, “Merkez Bankası, ekonomimizin temel kurumlarından biridir. Merkez Bankası’ndan beklentimiz, finansal istikrar odaklı para politikası ile yerli ve yabancı yatırımcılarımıza ve iş insanlarımıza güven vermesidir” dedi.

Ziyarette Ankara Ticaret Odası’nın Ankara ve Türkiye ekonomisine yönelik yaptığı çalışmalar hakkında Kavcıoğlu’na bilgi veren Baran, pandemi sürecinde yaptıkları çalışmaları da anlattı.

Güven ortamını ve istikrarı önemsiyoruz

Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada bir istikrar ve güven adası konumunda bulunduğunu hatırlatan Baran, reel sektörün dinamik yapısı, hükümetin de destekleyici yaklaşımı ile koronavirüsle mücadele sürecinin iyi yönetildiğini anlattı. Reel sektörün yatırım ve üretim planlamasında ekonomik göstergelerin yanı sıra istikrar ve güven ortamını baz alarak hareket ettiğinin altını çizen Baran, “Biz reel sektör olarak ülkemizdeki güven ortamını ve istikrarı ve bunun devamını önemsiyoruz. Piyasalardaki algı doğru yönetildiği zaman iş insanları olarak bizler her türlü zorluğun üstesinden gelerek ülkemize katkı sağlayabiliriz” diye konuştu.

Baran, pandemi süreciyle birlikte Türkiye’nin tedarik merkezi olarak konumlanmasının önemine de vurgu yaptığı konuşmasında hammadde fiyatlarındaki yükselişe değindi.

Ziyarette ATO Başkan Yardımcısı Temel Aktay, ATO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Murat Ülkü Karakuş, ATO Yönetim Kurulu Üyeleri Nihat Uysallı, Süleyman Ekinci, Nuh Acar ve Ali Yıldız yer aldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/862111/ankara-ticaret-odasindan-merkez-bankasina-cikarma
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.