İbrahim Halil Oral, Ankara’daki sportif başarısızlıkları TBMM gündemine taşındı

​​İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral’ın 19 Mayıs Stadı'nın durumunun araştırılması, Ankara’daki sportif başarısızlıkların sebeplerinin tespit edilmesi için Meclis'te araştırma komisyonu kurulması önerisi AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.
Ankara Masası
|
30 Haziran 2021, Çarşamba - 18:42
İbrahim Halil Oral, Ankara’daki sportif başarısızlıkları TBMM gündemine taşındı

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine 19 Mayıs Stadı'nın durumu, Ankara’daki sportif başarısızlıkları taşıdı.

Oral, öncülüğünde İYİ Parti grubu kötü gidişatın araştırılması için TBMM bünyesinde bir araştırma komisyonun kurulmasını istedi.

Öneri AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisinin(MHP) oylarıyla reddedildi.

Başkanları tebrik etti

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral önergenin gerekçesini açıklamak için TBMM Genel Kurulu'nda söz aldığı sırada Ankaragücü Başkanı seçilen Faruk Koca ve Gençlerbirliği Başkanı seçilen Niyazi Akdaş’ı tebrik etti.

İYİ Partili Oral’ın konuşmasının satır başları ise şöyle oldu:

Avrupa’da şampiyon takımı olmayan tek Başkent

Ben 46 yılını Ankara’da geçirmiş, Ankara milletvekili olmuş bir kardeşiniz olarak Ankara’da özellikle futbol ve sonra spor tesisleri noktasındaki sıkıntıları gördükçe içim cız ediyor. Ve düşünüyorum.

Bir başkent bu hale nasıl düşürüldü? Bir başkent düşünün ki, Avrupa başkentleri arasında tek şampiyon takımı olmayan bir şehir olsun. Bir başkent düşünün ki, 40 yıl sonra Süper Lig’de temsilcisi kalmamış bir şehir olsun. Bir başkent düşünün ki, yüz yıllık kulüpleri aylarca Eskişehir’de Afyon’da müsabaka oynamak zorunda kalsın. Bir başkent düşünün ki, olası bir uluslararası turnuvada müsabaka oynanacak UEFA standartlarında stadı eksik olsun. Bir başkent düşünün ki, spor tesisi noktasında fakir kalmış olsun. Bir başkent düşünün ki 2020 – 2021 sezonunda Süper Lig’den 2 takımı, 1. Lig’de 1 takım, 2. Lig’de 2 takımı küme düşmüş olsun. Ben düşünüyorum ve bu başkentin Ankara olmasından utanç duyuyorum. Bütün bu felaketlerin tek suçlusu Ankaralılar mıdır sormak istiyorum?

19 Mayıs Stadının yerinde yeller esiyor

2018 yılının Haziran ayında bugün yerinde yeller esen 19 Mayıs stadında Sayın Cumhurbaşkanımız bir miting gerçekleştirmişti. Orada 19 Mayıs stadının yıkılacağını ve Ankara’ya 55 bin kişilik dev bir tesis kazandırılacağını belirtmişti. Stadın 4 yılda bitmesi planlanıyordu. Yıkım başlayalı 3 yılı geçti. 3 yıldır 19 Mayıs stadının yerinde yeller esiyor. 4 yılda bitecek denen bu stadın temeli ne zaman atılacak ne zaman bitirilecek ve ne zaman müsabaka oynanacaktır? Madem bu iş bu kadar gecikecekti neden 19 Mayıs stadı yıkılmıştır? 1936 yılında yapılmış tarihi niteliği olan 19 Mayıs stadının alelacele yıkılmasının mantığı neydi? 19 Mayıs stadı da Eryaman stadı gibi yılan hikayesine dönerse ne olacaktır? Ben bu ve buna benzer sorularımı Bakanlığa ilettiğimde gelen cevapta bana bir tarih ve ayrıntı verilemedi. Yatırım programına alındığı söylendi. Şimdi duyduğumuz kadarıyla sene sonunda temeli atılacakmış. Bizim tek gördüğümüz yerinde yeller esen bir boş arsadır.

Yıkılan tesisleri gündeme taşıdı

Umuyorum ki, Gölbaşı Şehir geçişinde olduğu gibi bu konu biz konuyu gündeme getirdiğimiz için işleri hızlandırır, mühendisleri alelacele toplar ve tesisi Ankaralıların hizmetine açarsınız. Cebeci İnönü Stadı’nın da yıkımı başlamıştır. Yıllardır atıl duran bu stadı ikame edecek bir tesis planı yoktur. Ostim Stadı yıkılmıştır.  Bunun dışında Elmadağ’da yılan hikayesine dönen ve çürümeye başlayan yüzme havuzundan tutun, Anıttepe’deki yok olan yüzme havuzu tesisine kadar pek çok örneğimiz vardır.

36 Ankara Milletvekili bir araya gelsin!

İktidara sormak istiyorum: Sizin Ankara ile alıp veremediğiniz nedir Allah aşkına? Bir ülkenin başkenti o ülkenin itibarıdır. Ancak siz Ankara’yı itibarsızlaştırmak için elinizden geleni yapıyorsunuz. İşte bu sebeple de Ankaralı yerel seçimlerde size gereken dersi verdi. Vermeye de devam edecektir. Eğer “hayır biz Ankara için çalışıyoruz” diyorsanız, gelin bu araştırma önergesine olumlu oy verin Ankara’nın 36 milletvekili bir araya gelsin ve çözüm yolları arayalım.

İYİ Parti Grup önerisi üzerine HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan konuşarak parti görüşlerini belirttiler. Yapılan oylamada önerge AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/863414/ibrahim-halil-oral-ankaradaki-sportif-basarisizliklari-tbmm-gundemine-tasindi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.