Ankara Emniyet Müdürlüğünden Mamak iddialarına cevap

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Mamak uyuşturucu satıldığıyla ilgili haber yapanlar hakkında yasal işlem başlatıldığını açıkladı.
Ankara Masası
|
30 Haziran 2021, Çarşamba - 19:54
Ankara Emniyet Müdürlüğünden Mamak iddialarına cevap

Ankara Emniyet Müdürlüğü, bir gazetede Mamak uyuşturucunun merkezi olduğu iddialarının yer aldığı haberle ilgili açıklamalarda bulundu.

Mamak'ta gerçekleşen operasyona ilişkin bilgi paylaşan Ankara Emniyeti yaptığı yazılı açıklamada “Söz konusu haber ile ilgili olarak H.G. ve E.Ç. isimli şahıslar 28.06.2021 günü Mamak ilçe Emniyet Müdürlüğümüze gelerek ilk kez karşılaştıkları bazı kişilerle gecekondu yıkımları hakkında konuştuklarını, haberde yer alan ifadeleri kullanmadıklarını belirterek asılsız haber yapan iki şahıstan şikayetçi olmuştur. Şikayet üzerine Cumhuriyet Savcısının talimatıyla şahıslar hakkında, yalan haber yapma suçundan işlem başlatılmıştır. Son 3 yılda sadece Türközü, Mutlu ve Tuzluçayır Mahallelerinde uyuşturucu madde kullanımı ve satışına yönelik olarak; 2019 yılında 79, 2020'de 167, 2021 yılının ilk 6 ayında 70 ihbar alınmış, toplam 315 operasyon gerçekleştirilmiştir.

Operasyonlarda gözaltına alınan 536 şüpheliden 64'ü tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, 66'sı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca marjinal gruplar bir süredir sistemli bir şekilde bölgede provokatif faaliyet yürüttüğü belirtilirken, gerçek dışı haberlere itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/863451/ankara-emniyet-mudurlugunden-mamak-iddialarina-cevap
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.