İstanbul Sözleşmesi yürürlükten kalktı

Türkiye, 1 Temmuz itibariyle İstanbul Sözleşmesi'nden resmen çıktı.
Ankara Masası
|
01 Temmuz 2021, Perşembe - 09:42
İstanbul Sözleşmesi yürürlükten kalktı

Danıştay 10. Dairesi, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı'nın yürütmesinin durdurulması istemini geçtiğimiz günlerde oy çokluğuyla reddetti.

Böylece Türkiye'de kadına yönelik ve aile içi şiddet ile mücadelede bir numaralı tartışma konusu olan 'İstanbul Sözleşmesi' olarak bilinen, "Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi" 1 Temmuz itibariyle tarih oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni eylem planını açıklayacak

Sözleşmeden ayrılma kararı üzerine Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı (2021-2025) devreye girecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ilgili kurum ve kuruluşların katkısıyla hazırlanan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtılacak eylem planı5 ana hedef, 28 strateji ve 227 faaliyetten oluşuyor.

Eylem Planı'nın ana başlıkları "Adalete Erişim ve Mevzuat (3 strateji, 22 faaliyet)", "Politika ve Koordinasyon (5 strateji, 35 faaliyet)", "Koruyucu Önleyici Hizmetler (8 strateji, 65 faaliyet)", "Toplumsal Farkındalık (8 strateji, 77 faaliyet), "Veri ve İstatistik (4 strateji, 28 faaliyet)" olarak belirlendi.

Eylem planı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde tanıtılacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/863932/istanbul-sozlesmesi-yururlukten-kalkti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.