Çankaya Kurban Bayramı hazırlıklarına başladı

Çankaya Belediyesi, Yeşilkent Mahallesi’ne (Mühye) kurduğu kurban satış ve kesim alanında pandemi tedbirleri ile Kurban Bayramı hazırlıklarına başladı.
Zeliha Demirci
|
01 Temmuz 2021, Perşembe - 11:11
Çankaya Kurban Bayramı hazırlıklarına başladı

Çankaya Belediyesi, Mühye Köyü’nde bulunan kurban satış ve kesim alanda hazırlıklara başladı. Belediye, vatandaşların kurban kesimi aşamasında herhangi bir sorun yaşamaması ve vatandaşların da hayvan satıcılarının da huzurlu bir bayram geçirmesi için tüm önlemleri alacak. Alanda temizlik ve ilaçlama çalışmaları düzenli olarak yapılacak ve bayram boyunca yaşanması olası kazalara karşı alanda ambulans ve sağlık görevlilerini de hazır bulunduracak.

Mesafeler zorunlu

Belediye, 2 metre mesafeyi koruyarak çadırlar kuracak ve çadırlarda dezenfektan, kolonya ve maske bulundurma zorunluluğu olacak. Alıcı ile satıcı arasında pazarlık için tokalaşma yapılamayacak. Kurban kesim alanına gelecek aile 4 kişiyle sınırlandırılırken, kesimler 25 kasap tarafından randevu ile yapılacak. Yerde kesim yapılacak her bir kurban için 16 metrekarelik alan çizilerek, iki kesim alanı arasına 2 metre mesafe verilecek. Vatandaşlar alana girişi tek kapıdan, ateş ölçümü, maske kontrolü yapılarak ve dezenfektan kullandırılarak alınacak.

Alandan kurban çıkışına izin yok

Kurban satın alan ve farklı yerde kesim yapacak vatandaşlar ise kurbanlıklarını arife akşamına kadar almış olacaklar. Covid-19 tedbirleri kapsamında bayram boyunca alandan hayvan çıkışına izin verilmeyecek. Kurban kesecek vatandaşların randevu ve sırasını zabıta personeli verecek.

Alanda satışa sunulacak kurbanlıkların belgesiz, küpesiz, iki yaşını doldurmamış ve gebe hayvanların girişine izin verilmeyecek. Çankaya Belediyesi veteriner hekimleri ile Ankara İl Tarım Müdürlüğüne bağlı Çankaya İlçe Müdürlüğü veteriner hekimleri alandaki kontrollerini gerçekleştirecek. Kurbanlıkların alana alınmasından itibaren başlayan ilaçlama da Kurban Bayramı sonrasına kadar her gün devam edecek.

 Veteriner İşleri Müdürlüğünce sağlanan yakalama timi, bayram öncesi ve bayram boyunca görev yapacak, ilçenin farklı yerlerinden gelen talepleri karşılayacak.

Vatandaşlara kolaylık

Alanda temiz su sağlayacak belediye, kurban satış ve kesim alanında her yıl olduğu gibi otopark da hazırladı. Kurban satın alma ve kesim hakkında bilgilendirme broşürlerinin dağıtılacağı alanda Çankaya, Kurban Bayramı boyunca ibadetlerini yerine getirmeye gelecek vatandaşlara çay ikramında bulunacak. Kurban kesimi sonrası vatandaşlara kurban eti için de poşet dağıtılacak. Vatandaşlar Kurban Bayramı boyunca, talep ve şikayetleri için Çankaya Belediyesi Çözüm Merkezi’ni 444 06 01 numaralı telefondan arayabilecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/864081/cankaya-kurban-bayrami-hazirliklarina-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.