Ahmet Davutoğlu'nun HDP atağı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti ve MHP de dahil seçime katılmış 11 parti ile yeni kurulan DEVA ve Yeniden Refah’ın da arasında bulunduğu partileri ziyaret etme kararı aldığı belirtildi. Partinin Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "HDP de dahil bütün partilerle temasımızı sağlayabilmeliyiz." dedi.
Ankara Masası
|
18 Ağustos 2020, Salı - 09:26
Ahmet Davutoğlu'nun HDP atağı

Gündemden düşmeyen erken seçim ve ittifak tartışmaları sırasında Ankara'da görüşme trafiği hız kazandı. Geçtiğimiz hafta DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ikinci adresi Gelecek Partisi olacak.

İYİ Parti'nin "hayırlı olsun" kapsamındaki bu ziyaretleri dikkat çekerken Habertürk yazarlarından Muharrem Sarıkaya, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun da tura çıkacağını yazdı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ile yaptığı sohbeti köşesine taşıyan Sarıkaya, "Aktardığına göre Davutoğlu, AK Parti ve MHP de dahil seçime katılmış 11 parti ile yeni kurulan DEVA ve Yeniden Refah’ın da arasında bulunduğu partilerden randevu talep edip ziyarette bulunma kararı almış." ifadelerini kullandı.

Sarıkaya şu şekilde devam etti:

Bu aşamada en dikkat çeken ziyaretlerden biri de önceki gün gerçekleşti. Davutoğlu'nun, Başbakanlığı döneminde Güneydoğu’daki hendek eylemleri sırasında sert tartışmalar yaşadığı HDP’nin Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ı ziyareti… 

Kısa süre önce Diyarbakır’da ana dilde eğitim konusunda da önemli bir çıkış yapan Davutoğlu’nun bu ziyareti her ne kadar Sancar’ın kız kardeşinin ölümü nedeniyle gerçekleşen taziye ziyareti niteliğinde de olsa verilen fotoğraf önemli… 

Ziyaret sırasında da bu konu gündeme gelmiş ve Davutoğlu, 2015 Haziran seçimi sırasında da HDP’ye yönelik dışlayıcı siyaset gütmediğini anımsatmış, koalisyon görüşmesi turu içinde olduğunu anımsatmış. 

HDP’den Sırrı Sakık’ın o dönemde, “Bir kaçak çayımızı içer gider” söylemine göndermede bulunmuş. 

"Bugün de HDP’yi 6 milyon seçmenden oy almış meşru bir parti olarak gördüklerini" kayda geçirmiş. 

Şurası açık ki Davutoğlu da bir süredir Kürt sorunu ile PKK’yı, “Ne dağ, ne kayyum” söylemiyle ayrıştırıyordu.

Köşe yazısının tamamı için tıklayınız

http://www.ankaramasasi.com/haber/86470/ahmet-davutoglunun-hdp-atagi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.