Ankara'da akılalmaz dolandırıcılık

İstanbul ve Ankara’da düzenlenen operasyonda, banka müşterilerinin internet hesaplarını ele geçirerek 'dublör' yöntemiyle 1 milyon 500 bin liralık vurgun yapan şebeke çökertildi.
Ankara Masası
|
02 Temmuz 2021, Cuma - 10:29
Ankara'da akılalmaz dolandırıcılık

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yürütülen bir soruşturma kapsamında, uzun süredir işlem görmemiş, bankacılık dilinde “Uyuyan Hesap” olarak adlandırılan, içerisinde yüklü miktarda bakiyesi bulunan hesapları bankaya ait sistemleri kullanarak tespit eden şebekeye yönelik harekete geçti. 

Dublör yöntemi kullanmışlar

Şebekenin, dublör olarak kullandıkları kişilerin fotoğraflarını, hesaplarda parası bulunan banka müşterilerinin fotoğraflarıyla değiştirdiği anlaşıldı. Bu şekilde para çekme eylemini gerçekleştiren biri banka çalışanı olmak üzere 4 şüpheli tespit edildi.

İstanbul ve Ankara'da operasyon

Şüphelilerin yakalanması için harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, önceki gün İstanbul ve Ankara’da eş zamanlı operasyon düzenledi.Ankara’da 1, İstanbul’da 4 farklı adrese yapılan baskınlarda 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.Dolandırıcının adresinde ve otomobillerinde yapılan aramalarda evrak, bilgisayar, sahte olduğu değerlendirilen ruhsat ve belge ile kimlik kesme aparatı ele geçirildi. Firari 1 şüphelinin yakalanması için operasyonların devam ettiği belirtildi.

Zanlıların emniyetteki ifade işlemleri devam ediyor.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/865800/ankarada-akilalmaz-dolandiricilik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.