'Halk Elinde Islah' edildi Ankaralı üreticiye dağıtıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkentli hayvan üreticilerine ilk kez damızlık teke desteğinde bulundu. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, 134 yerli üreticiye 379 adet damızlık teke dağıttı.
Zeliha Demirci
|
05 Temmuz 2021, Pazartesi - 12:33
'Halk Elinde Islah' edildi Ankaralı üreticiye dağıtıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı önceleyen projelerle hem yerli üreticinin ekonomisine katkıda bulunmayı hem de Başkent ekonomisini canlandırmayı hedefliyor. Yerli üretimi teşvik eden projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi şimdi de 134 hayvan üreticisine ilk kez toplam 379 adet damızlık teke desteğinde bulundu.

Ankara Keçisi yetiştiriciliği üretimini ve tiftik kalitesini artırmak

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, Ankara'nın en önemli simge değerinden biri olan “Ankara Keçisi” yetiştiriciliğini desteklemek, tiftik kalitesini ve miktarını artırmak, yetiştiricilere ekonomik olarak katkıda bulunmak amacıyla damızlık teke dağıttı.

Ayaş, Güdül, Nallıhan, Beypazarı, Kızılcahamam, Çamlıdere, Kahramankazan, Çubuk, Kalecik, Altındağ, Keçiören, Elmadağ, Sincan, Polatlı, Haymana ve Bala ilçelerinde dağıtımı tamamlanan damızlık tekeler, "Halk Elinde Islah Projesi" kapsamında ıslah edilen tekelerden seçildi.

Hayvan yetiştiricilerini sevindiren destek

Büyükşehir Belediyesinin yüzde 75’i hibe, yüzde 25’i ise çiftçi katkı paylı olan damızlık teke desteğinden yararlanan ve bu desteğe yoğun ilgi gösteren yetiştiriciler memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdiler: Mehmet Serdar Yörük: "Bu tekeler sayesinde hayvanlarda kan değişimi olacak, bu çok güzel."

Süleyman İlhan: "3 adet damızlık teke aldım, Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. Bu tarz desteklerin devamını bekliyoruz. Tiftiğinden dolayı ve damızlık olduğu için gen değişimi sağlayacağız böyle bir katkısı olacak."

Durmuş Turgut: "Damızlık olduğu için kan değişimi sağlayacağız, çok iyi bir hizmet."

Suat Özçelik: "Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Sağ olsun devamını da bekliyoruz. Teke desteği sayesinde üretimi çoğaltmış olacağız. Bu hizmetin bizlere ekonomik desteği büyük.  Tiftiği,  sütü her şeyi çok kıymetli."

Selman Ankaralıoğlu: "Bu hizmetin bizlere desteği çok büyük. Irk değişimi için kullanacağız. Tiftik verimi yükselecek, ırkı ve kanı değişecek. Çok memnunuz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/870319/halk-elinde-islah-edildi-ankarali-ureticiye-dagitildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.