Ankara'da “Büyükşehir parklarda” ile muhteşem açılış

Ankara Büyükşehir Belediyesi normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte Başkentlileri “Büyükşehir Parklarda” konser programlarıyla buluşturdu. Işın Karaca ve İsmail Altunsaray'ın verdiği açılış konserine 7’den 70’e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. ABB TV ve Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlanan konser programları prestij parklarda yaz ayları boyunca devam edecek.
Büşra Bayrak
|
05 Temmuz 2021, Pazartesi - 14:31
Ankara'da “Büyükşehir parklarda” ile muhteşem açılış

Ankara Büyükşehir Belediyesi normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte “Büyükşehir Parklarda” adlı konser programlarıyla Başkentlilere müzik ziyafeti sunuyor.

“Büyükşehir Parklarda”nın açılışı 3 Temmuz’da Altınpark'ta Işın Karaca, 4 Temmuz’da ise Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı'nda İsmail Altunsaray’ın konseriyle başladı. ABB TV ve Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanan konser programları ilgiyle izlendi.

Ünlü sanatçıları Başkent’te ağırlayan Büyükşehir Belediyesi, amatör müzisyenlere de “Büyükşehir Parklarda” sahnesinin kapılarını açtı.

Işın Karaca’nın konserinden önce hip-hop sanatçısı Galip Şahin, İsmail Atunsaray’ın konserinden önce de Roy Grubu sahne alarak, Başkentlileri coşturdu.

“Sanatçıya olan desteği için Mansur Yavaş’a teşekkür ederiz”

Uzun bir aradan sonra Ankara’da sahne almaktan mutluluk duyduğunu ve duygusal anlar yaşadığını belirten Işın Karaca, şöyle konuştu:

“Ankara benim baba toprağım. Babam Ankaralı, haliyle Ankara'da çok kez sahne aldım. Ben ve tüm ekibim 1,5 yıldır sahne almıyoruz. Bugün için o kadar çok hazırlandık, o kadar çok özendik ki... Sanata ve sanatçıya değer gösteren Mansur Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çok güzel, çok keyifli bir geceydi. Ankara zaten olağanüstüydü.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın pandemi sürecinde amatör müzisyenlere verdiği destek ile sağladığı olanakların sanat ve sanatçı için önemli olduğunu vurgulayan sanatçı İsmail Altunsaray da düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:

“Müzisyenler koronavirüs sürecinde çok büyük zorluklar çekti. Bununla ilgili birçok anlamlı proje oldu ama bu kadar güzel projelerle karşılaşmak gerçekten zor, bu anlamda Başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum. Müzisyenlik çok kırılgan bir alan olduğu için en küçük sıkıntıda iptaller, ertelemeler ve böyle salgın gibi durumlarda da en son açılan sektör durumuna geldi. Böyle sıkıntılı bir süreçte sanata ve sanatçıya olan desteği için, himayesi için, korumacı tarafı için Sayın Mansur Yavaş’a teşekkür ederim. Biz sanatçılar doğayla iç içe, açık hava konserlerini daha çok seviyoruz.”

Başkentlilerin müziğe doyacağı konser programlarında kendilerine sunulan fırsat nedeniyle teşekkür eden Roy Grubunun Vokalisti Bilgi Vay ise, “16 aydır sahne alamıyorduk. Büyükşehir Belediyemizin önce müzisyenler için başlattığı yardımlara başvurduk, başvurumuzun durumunu öğrenmek için aradığımızda da ‘biz sahne de yapmaya başladık sanatçılar için, gelmek isterseniz buyurun gelin’ dediler. Bizler uzun zamandır müzikten bir gelir elde edemiyorduk. Bu sebeple Mansur Başkanımıza, Büyükşehir Belediyesinde bizim her türlü isteğimizi yerine getiren ve emeği geçen herkese grubum adına teşekkür ediyorum” dedi.

Konserler yaz boyu devam edecek

Ankara’daki prestij parklarında Başkentlileri ücretsiz açık hava konserleriyle buluşturan Büyükşehir Belediyesi, “Büyükşehir Parklarda” konser programlarına yaz ayları boyunca devam edecek.

Birbirinden ünlü sanatçı ve müzisyenleri Başkent'te ağırlayacak olan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, hazırladığı 22 konser programı ile daha hafta sonları vatandaşlara müzik ziyafeti sunacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/871821/ankarada-buyuksehir-parklarda-ile-muhtesem-acilis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.