Kahramankazan Satıkadın Mahalle Kültür Evi’nin temeli atıldı

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un seçim vaatleri arasında yer alan ve ilçedeki tüm merkez mahallelere yapılacak olan "Mahalle Kültür Evleri" projesinin ikincisinin temeli atıldı.
Zeliha Demirci
|
06 Temmuz 2021, Salı - 16:23
Kahramankazan Satıkadın Mahalle Kültür Evi’nin temeli atıldı

Kahramankazan'da mahalle kültür evleri’nin ikincisi olan Satıkadın Mahalle Kültür Evi’nin hayata geçirilmesi için ilk adım atıldı. Türkiye’nin ilk kadın milletvekillerinden Satıkadın’ın ismini taşıyacak olan ikinci mahalle kültür çok amaçlı salon, kütüphane, fuaye alanı, derslikler, resim, müzik ve el sanatları atölyeleri ile öğretmenler odası yer alacak.

180 iş gününde tamamlanması planlanan Satıkadın Mahalle Kültür Evi, iki katlı olarak inşa edilecek ve kültür değerlerimizi yansıtan bir mimariye sahip olacak. Engelli bireylerin erişimi ve kullanımı açısından tüm detayların düşünüldüğü mahalle kültür evi engelsiz bina özelliğinde inşa edilecek. Mahalle kültür evleri projesi, Atatürk ve Satıkadın mahallelerinin ardından ilçedeki diğer merkez mahallelerde de hayata geçirilecek.

Konu hakkında Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, "Gerçekleştirmeyi vadettiğimiz projeleri birer birer hayata geçiriyoruz. Bunlardan bir tanesi de mahalle kültür evleri olacak. İlkini Atatürk Mahallemizde, ikincisini de Satıkadın Mahallemizde yaptığımız bu kültür evlerini daha sonra tüm merkez mahallelerimizde de yapacağız. Bu hizmetleri halkımızla, devletimizle, iktidarımızla omuz omuza yürek yüreğe gerçekleştiriyoruz. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/874211/kahramankazan-satikadin-mahalle-kultur-evinin-temeli-atildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.