FETÖ'den yargılanan "Ankara Kuşu" na tahliye

Sosyal medyada hesabından FETÖ elebaşı ve örgüte ilişkin paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle "terör örgütü propagandası" suçlamasıyla 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Oktay Yaşar, ilk duruşmada tahliye edildi.
aa:text:20200818:22244336
|
18 Ağustos 2020, Salı - 12:45
FETÖ'den yargılanan "Ankara Kuşu" na tahliye

Twitter'da "Ankara Kuşu" ismiyle paylaşımlarda bulunarak sosyal medyada "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) propagandası" yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açılan tutuku sanık Oktay Yaşar'ın yargılanmasına başlandı.

Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunma yapan sanık Oktay Yaşar,  "FETÖ terör örgütüyle herhangi bir iltisakım ve irtibatım yoktur. Daha önce gazetecilik sektöründe çalıştım. Bu kapsamda yaptığım paylaşımlar haber amaçlı paylaşımlardır. Örgüt propagandası yapmaya yönelik bir durum yoktur. Bu nedenle üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatime ve tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum." dedi.

Sanık avukatı da müvekkilinin 5 aydır tutuklu olduğunu dile getirerek, tahliye talebinde bulundu.

Cumhuriyet savcısı, üzerine atılı suç, tutuklu bulunduğu süre ve kaçma şüphesinin olmaması nedeniyle sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti de, tutuklulukta geçirdiği süreyi, dosyada elde edilen diğer bulguları, savunmasının alınmış ve hakkındaki delillerin büyük ölçüde toplanmış olmasını ve ailevi durumunu göz önünde bulundurarak sanığın tahliyesine karar verdi.

Heyet, duruşmayı 12 Kasım'a erteledi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/87592/fetoden-yargilanan-ankara-kusu-na-tahliye
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.