Başkent'in kuzey ilçelerinde yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre Başkent'in kuzey kesimlerinde yağış bekleniyor.
Samet Dirican
|
08 Temmuz 2021, Perşembe - 08:42
Başkent'in kuzey ilçelerinde yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son bilgilere göre; Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bildirildi.

5 ilçede yağış bekleniyor

Yağışların Ankara'nın Nallıhan, Beypazarı, Güdül, Kızılcahamam, Çamlıdere ve Çankırı'nın batı ilçelerinde etkili olacak. Sıcaklıklar mevsim normallerinde seyrine devam ederken, rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerinde orta ve kuvvetli, yağış esnasında ise çok kuvvetli esmesi bekleniyor.

Meteoroloji uyardı

Meteoroloji yaptığı uyarıda, "Batı Karadeniz’de hafta başından bu yana aralıklarla devam eden gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece saatlerinden sonra tekrar etkisini artırarak Bolu ve Bartın illeri ile Ankara’nın kuzey (Nallıhan, Beypazarı, Güdül, Kızılcahamam, Çamlıdere) ve Çankırı’nın batı ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2); Düzce, Zonguldak ve Karabük çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (51-85 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu yağışı, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadelerine yer verdi.

Yurt genelinde hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya, Samsun, Artvin, Ardahan ve Kars çevreleri ile Isparta’nın doğu, Giresun, Trabzon ve Rize’nin iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bilecik, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve Çankırı’nın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/876639/baskentin-kuzey-ilcelerinde-yagis-bekleniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.