Ankaralı sözleşmeli üreticiden ilk hasat

Ankara Büyükşehir Belediyesinin başlattığı sözleşmeli üreticilik projesi ile nohut tohumu ekimi yapan 1015 çiftçi hasada başladı.
Büşra Bayrak
|
18 Ağustos 2020, Salı - 13:07
Ankaralı sözleşmeli üreticiden ilk hasat

Ankara Büyükşehir Belediyesinin kırsal kalkınmaya destek olmak amacıyla başlattığı "sözleşmeli üreticilik" projesi kapsamında sözleşme imzalayan 1015 çiftçi yüzde 90 hibe desteği ile aldıkları nohut tohumlarının ilk mahsulünü topladı.

Çiftçilerin ürettikleri nohutları satın almaya başlayan Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, sosyal yardım alan ailelere ücretsiz olarak dağıtacak.

“En büyük projem Ankaralıyı zengin etmek, işsizliği azaltmak”

Konuya dair açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sözleşmeli üreticilik modelinin özellikle salgın sürecinde daha da önem kazandığını belirterek, "Nallıhan'dan Beypazarı'na, Kızılcahamam'dan Çamlıdere'ye, Kahramankazan'dan Çubuk'a, Kalecik'e, Haymana'ya, Bala'ya kadar ne kadar ilçemiz varsa sözleşmeli üreticilik yaptırmayı istiyoruz. Çiftçimize fidanını, fidesini biz vereceğiz. Satın alma garantisiyle de biz satın alacağız. Başkent için en büyük projem Ankaralıyı zengin etmek, işsizliği azaltmak." ifadelerini kullandı.

"Gelecek yıl sözleşmeli üreticilik hedefi 100 bin dekar"

Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Fazıl Köremezli ise sözleşmeli üretime başladıklarını anımsatarak, şu bilgileri verdi:

"Bu sene sadece nohut ekildi, önümüzdeki yıllarda ise dört beş ürün çeşidinde yine sözleşmeli üretim çalışmalarımız devam edecek. Bu sene 20 bin dekar alanda üretim gerçekleştirdik. Önümüzdeki sene ise 100 bin dekarlık alanda sözleşmeli üretim yapmayı planlıyoruz. Sosyal yardım alan ailelerimize satın aldığımız bu ürünleri ücretsiz dağıtacağız. Hedefimiz hem çiftçilerimizin hem de ihtiyaç sahibi ailelerin ekonomisine katkı sağlayacak bu modeli Ankara’mızda daha da yaygınlaştırmak."

http://www.ankaramasasi.com/haber/87674/ankarali-sozlesmeli-ureticiden-ilk-hasat
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.