AK Parti'den istifa eden Esra Yılmaz Aksoy'dan ilk açıklama

Mamak Belediyesi'nde bir dönem koordinatörlüğünü üstlendiği Gönül Çarşısı'nda yolsuzluk yapıldığını iddia ederek AK Parti'den istifa eden Meclis Üyesi Esra Yılmaz Aksoy, "Zaman içinde konuşacak daha çok şeyimiz olacak." dedi.
Ankara Masası
|
08 Temmuz 2021, Perşembe - 10:22
AK Parti'den istifa eden Esra Yılmaz Aksoy'dan ilk açıklama

Mamak Belediye Meclisi'nin AK Parti sıralarında yer alan ve bir dönem koordinatörlüğünü üstlendiği Gönül Çarşısı'nda yolsuzluk yapıldığını iddia ederek partisinden istifa eden Esra Yılmaz Aksoy sessizliğini bozdu. 

Haziran ayının başında yaptığı istifa açıklamasında tespit ettiği yolsuzluğun üstüne gitmek için dosya hazırladığı sırada bir personelin baskısı altında kaldığını iddia eden Aksoy, istifası sonrası Mamak Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğünce yapılan yazılı açıklamaya da bu olay üzerinden yanıt verdi. 

Temmuz Ayı Meclis Toplantısı 5. Birleşimi'nde gündem dışı söz alarak kürsüye çıkan  Aksoy, daha önce reddedilen bir personel ile yaşadığı hadisenin Hukuk İşleri Müdürlüğünce yapılan açıklamada kabul edildiğini söyledi. 

"Hatta soruşturma açma lütfunda bile bulunmuşlardır. Bunlar güzel gelişmeler. Yıkarak, döker yapmış olsalar da bir şeyler yapmış olduklarını görmek şahsımı sevindirdi." diyen Aksoy, yaşananların "İki personel arası yaşanan olay" zeminine çekilmeye çalışıldığını ekledi. 

"Hukuksuzluğa karşı susmayacağım"

Siyasi ve meclis üyesi kimliğini bir kenara koyarak belediyede çalışan kadınlar adına konuştuğunu belirten Aksoy, "Mamak Belediyesi'nin yöneticileri 'Personel Esra biz bir görev verdik. Yönetime yakın personelin sınırsız yetkileri var. Ne olursa olsun susacaktın' diyorsa, ben tekrar ediyorum; Mamak Belediyesi'nde çalışan yüzlerce personelimiz adına bu yaklaşımınızı kınıyorum. İster personel, ister meclis üyesi, ister sade bir vatandaş, bu haksızlıklara ve hukuksuzluklara susmayacağımı tekrar ediyorum." dedi.

"Ne yapacaksanız hukuk içinde olsun"

Belediyede açılan soruşturmaya ait tebligatın zabıta ekiplerinde evinin kapısına bantlandığını kaydeden Aksoy, "Bu hukuk dışı son derece çirkin bir üslup. Adamlarınızı, zabıtalarınızı evime yollayarak elinize ne geçeceğinizi düşündüğünüzü bilmiyorum. Bu davranışınızı ayıplıyor ve kınıyorum. Şahsıma ne yapmak istiyorsanız, hukuk çerçevesi içerisinde yaparsanız memnun olurum." şeklinde konuştu.

Murat Köse'ye gönderme: "Allah sağlam, güvenilir yol arkadaşları nasip etsin"

"Siyaset yapıyoruz. Siyaset yapanların kafalarının arkasında ajanda yoktur." diyen Aksoy, sözlerinin devamında Belediye Başkanı Murat Köse'ye gönderme yaparak şöyle devam etti:

"Bizlerin siyaset yolculuğunda tek malzemesi insandır. Biz insan tanıyoruz, insanla yol yürüyoruz. Onun için yoldaşımız önemli. Allah sağlam, güvenilir, samimi, menfaatsiz, kibri olmayan, ötekileştirmeyen yol arkadaşları nasip etsin. O zaman bu yokuşlar düz olur. Bize inanan insanlar var, daha yürüyecek yollarımız var. Zaman içinde daha konuşacak çok şeyimiz olacak."


http://www.ankaramasasi.com/haber/876762/ak-partiden-istifa-eden-esra-yilmaz-aksoydan-ilk-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.