Alper Taşdelen özür diledi

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, bazı işçilerin eyleminden dolayı dün gece çöplerin toplanamadığını belirterek "Çok üzgünüm. Tedbirleri almakla birlikte sevgili Çankayalılardan özür dilerim." dedi.
Ankara Masası
|
09 Temmuz 2021, Cuma - 10:24
Alper Taşdelen özür diledi

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Genel-İş Sendikası ile yapılan yeni toplu iş sözleşmesi kapsamında yüzde 34 artış oranı ile asgari ücretin net 4.850 TL olduğunu belirtti.

Parklar ve süpürgedeki işçilerin hafta sonu zammı ile net 5.300 TL, çöp toplayan işçilerin hafta sonu ve gece zammı ile net 6.500 TL, çöp kamyonu şoförlerinin ise hafta sonu ve gece ile net 6.750 TL alacaklarını kaydeden Taşdelen, buna rağmen bazı işçilerin eylem yaptığını kaydetti.

Bu nedenle dün gece çöplerin toplanamadığını ekleyen Taşdelen, "Çok üzgünüm. Tedbirleri almakla birlikte sevgili Çankayalılardan özür dilerim." dedi. 

Çankaya Belediyesi'nde eylem

Çankaya Belediyesi binası önünde toplanan işçiler dün eylem yapmıştı. Genel İş 1 No’lu Şube Başkanı Hanım Akkuş, taleplerinin daha yüksek olduğunu ancak sendika genel merkezinin bu talepleri görmezden gelerek taban ücretlerden anlaşmayı imzaladığını söylemişti. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/878306/alper-tasdelen-ozur-diledi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.