MSB’den personel alımına ilişkin iddialarla ilgili açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, AK Parti Mamak İlçe Başkanlığı'nın gönderdiği listeye göre personel alındığına yönelik iddiaları yalanladı. Yapılan açıklamada "Bakanlığımızca işçi temin faaliyetlerine ilişkin tüm işlemler kamuoyuna açık, şeffaf ve denetlenebilir bir şekilde ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilmektedir" denildi.
IHA-20210709AW366801
|
09 Temmuz 2021, Cuma - 16:07
MSB’den personel alımına ilişkin iddialarla ilgili açıklama

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın gündeme taşıdığı AK Parti Mamak İlçe Başkanlığı'nın gönderdiği listeye göre personel alındığına yönelik iddia Milli Savunma Bakanlığınca yalanlandı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 12’nci maddesindeki "Kamu kurum ve kuruluşlarınca orta öğretim ve daha alt düzeyinde istihdam edilecek işçilerle, temizlik hizmetlerinde, güvenlik ve koruma hizmetlerinde, bakım ve onarım hizmetlerinde eğitim şartı aranmaksızın başvuranlar arasından çekilecek kura ile belirlenir. Kura çekimi, talebi veren kamu kurum ve kuruluşu tarafından iş ilanında belirtilen gün, saat ve adreste noter huzurunda yapılır. Adaylar istemeleri halinde kura çekimini izleyebilir" hükmü hatırlatıldı. 

"Tüm vatandaşlarımız söz konusu işçi alımına başvuru yapabilmiştir"

Açıktan işçi alım faaliyetinin, söz konusu yönetmelik esasları çerçevesinde kamuoyuna Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından duyurulduğu ve başvuruların İŞKUR tarafından 2-6 Temmuz 2021 tarihleri arasında alındığı belirtilerek "Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesapları ve internet sayfası üzerinden de ayrıca söz konusu alıma ilişkin duyurular yapılmıştır. İlanda belirtilen şartları haiz tüm vatandaşlarımız söz konusu işçi alımına başvuru yapabilmiştir. İŞKUR tarafından alınan başvuruların tamamı Bakanlığımıza iletilecektir." denildi. 

2 bin 533 işçi alımına ilişkin başvuruda bulunan aday bilgilerinin İŞKUR tarafından Bakanlığa iletilmesini müteakip uygulamalı/sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların belirlenmesi amacıyla ilgili Yönetmelik hükümleri gereği noter huzurunda 28 Temmuz tarihinde kura çekimi yapılacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Uygulamalı/sözlü sınava söz konusu Yönetmeliğin 12’nci maddesinin 2’nci fıkrası hükmü gereği açık iş gücü miktarının 4 katı oranında aday kabul edilecektir. Kurada ismi çıkan adaylar ilan edilen yerlerde ve tarihlerde uygulamalı/sözlü sınava alınacaktır. Kura çekimi geçmiş yıllarda olduğu gibi Milli Savunma Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Eğitim Merkezi Müdürlüğünde noter huzurunda kamera ile kayıt altına alınarak, bilgisayar ortamında ve manuel müdahale olmadan gerçekleştirilecektir. Kurayı izlemeye gelenler arasından kura salonunun kapasitesi doğrultusunda belirlenecek sayıda adaya kura çekimini canlı takip etme imkânı sağlanacaktır. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da kura çekimi şeffaf bir şekilde ve kura çekimini izlemeye gelen adaylara açık olarak gerçekleştirilecektir. Bakanlığımızca işçi temin faaliyetlerine ilişkin tüm işlemler kamuoyuna açık, şeffaf ve denetlenebilir bir şekilde, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilmektedir."

Engin Altay ne demişti?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, geçtiğimiz günlerde Meclis'te düzenlediği basın toplantısında  Milli Savunma Bakanlığı'nın personel alımı yapacağını belirterek AK Parti Mamak İlçe Başkanlığından üyelerine "Başvuru yapan adaylar, başvuru formlarını, ilçe sekreterimiz Pınar Hanıma gönderecek" diye mesaj atıldığını iddia etmişti. 

"Ne demek bu?" diye soran Altay, "AK Parti'li olursan devletten ekmek yiyeceksin, AK Parti'li olmazsan devletten taş yiyeceksin. Bu ayıp. Bu, ahlaksızlığın dik alası. Bu edepsizliğin önde gideni. Milli Savunma Bakanı'na sesleniyorum; Bu sınavları iptal et, ertele alımları. Mamak ilçe başkanının göndereceği listeye göre mi Milli Savunma Bakanlığına personel alacaksınız?" ifadelerini kullanmıştı. 

AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl ise sosyal medyadan "İddia makamı iddiasını ispatla mükelleftir. Yine CHP, yine yalan. Başvuru yapan adaylar yerine koşu, şınav ve mekik sınavlarına da İlçe Başkanı girecekmiş deseydiniz tam olurdu. Devlette işe alım kriterlerini bilmeyecek kadar cahil misiniz? zihniyet aynı zihniyet" açıklamasını yapmıştı. 



http://www.ankaramasasi.com/haber/879213/msbden-personel-alimina-iliskin-iddialarla-ilgili-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.