MHP Grup Başkanvekili Ilıkan Haymana Bulvarı için çağrıda bulundu

Ankara Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Haymana Bulvarı’nda günden güne büyüyen trafik sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.
Büşra Bayrak
|
18 Ağustos 2020, Salı - 15:22
MHP Grup Başkanvekili Ilıkan Haymana Bulvarı için çağrıda bulundu

Haymana Bulvarı’nda özellikle hafta sonu yaşanan trafik yoğunluğu sürücüler için çile haline geldi. Ankara’yı Haymana ilçesine bağlayan bulvar güzergahına Mogan Park’ının yanı sıra düğün salonları ve hobi bahçeleri de eklenince bulvardaki trafik sorunu iyice gün yüzüne çıktı. Salgın sürecinde insanların hafta sonlarını bahçelerinde ve villalarında geçirmek istemesi, Başkentin en büyük sayfiye alanlarından birisi olan Mogan Park’a on binlerce insanın gelmesi, normalleşme süreciyle birlikte düğünlerin başlaması Haymana Yolu’ndaki trafik akışını daha da artırdı.

“Bu çileyi yeni düzenleme bitirir”

Ankara Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Haymana Bulvarı’nda sürücülere zor anlar yaşatan trafik sorununa dikkat çekerek problemin bir an önce çözülmesini istedi.

Haymana Bulvarı’nda özellikle hafta sonu akşam saatlerinde adeta bir trafik kaosu yaşandığına ve bu konuda Büyükşehir Belediyesi meclisinde bir önerge verdiklerini belirten Ilıkan, "Gölbaşı Haymana yolu trafiği özellikle yaz aylarında günde on binlerce aracın geçtiği bir güzergah olmaktadır. Trafiğindeki yoğunluk nedeni ile Ankara Konya Karayolu’nu da tıkayacak duruma gelmektedir. Ankara Büyükşehir Belediyesinin bu sorunu bir an evvel çözmesi, bu yaraya neşter vurması, bu trafik çilesine son vermesi gerekmektedir. Haymana yolunun bu yoğun araç trafiğini karşılayacak şekilde fiziki uygunluğa ulaştırılması, yol ve trafik düzeninin değiştirilerek rahatlatılması gerekmektedir. "  diye konuştu.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/88009/mhp-grup-baskanvekili-ilikan-haymana-bulvari-icin-cagrida-bulundu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.