Ankara Büyükşehir Belediyesinde işçilere baskı iddiası

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Meclis Başkan vekili Fatih Ünal, ABB'de işçilere sendika değişimleri konusunda baskı yapıldığı duyumu aldıklarını söyledi. CHP Meclisi Haydar Demir iddiaları yalanladı.
Ankara Masası
|
10 Temmuz 2021, Cumartesi - 12:00
Ankara Büyükşehir Belediyesinde işçilere baskı iddiası

Ankara Büyükşehir  Belediyesi Temmuz ayı Meclisi Toplantısı 4. Birleşimi gerçekleştirildi.

Toplantıda, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fatih Ünal, ABB'de işçilerin sendika değişimi veya sendika üyeliği konusunda baskı yapıldığı duyumu aldığını bunun araştırılması gerektiğini söyledi. 

"Mansur Yavaş uyarıda bulundu"

Ünal'ın dile getirdiği iddialarla ilgili konuşan CHP Mamak Meclis Üyesi Haydar Demir, herhangi bir baskını söz konusu olmadığını, Başkan Mansur Yavaş'ın bu tür olayların önüne geçmek için bir genelge yayımlandığını hatırlattı.

Demir "Sendika geçişler veya sendikalara üye olmakla ilgili, Sayın Mansur Yavaş tüm işçilerimize, tüm yöneticilerimize, meclis üyelerimize ulaşacak şekilde bir genelge yayımlandı. Kesinlikle hiçbir arkadaşımızın işçilerin hangi sendikadan hangi sendikaya geçeceği ya da hangi sendikaya üye olacağıyla ilgili hiçbir şekilde ne baskı ne telkin ne bir söylem yapılmaması konusunda uyarı da bulundu. Dolayısıyla bizim arkadaşlarımızın buna uyduğunu görüyorum biliyorum ama bizim kontrol edemediğimiz bir çok çeşit insan, kişi bunu yapabilir. Hangi partiden hangi düşünceden olursa olsun bu tip söylemelere sıcak bakmadığımızı bildirmek isterim." diye konuştu.

"Alt tarafta bir sıkıntı olabilir"

Mansur Yavaş'ın bu konudaki hassasiyetini bildiğini ifade eden Ünal "Ama alt tarafta müdürlerde bir sıkıntı mı var bilmiyorum. Geçenlerde ANFA’nın önünde bir eylem yapıldı. Burada da bir eylem yapılacak diye duyuyorum. Onun için şikayetler geldiğini söylüyorum ki araştıralım bir yanlışlık varsa düzeltelim, giderelim." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/883015/ankara-buyuksehir-belediyesinde-iscilere-baski-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.