Güzelbahçeli kadınlardan üretim ve pazarlama kooperatifi

IGF-https://igfhaber.com/2021/07/10/guzelbahceli-kadinlardan-uretim-ve-pazarlama-kooperatifi/
|
10 Temmuz 2021, Cumartesi - 12:35
Güzelbahçeli kadınlardan üretim ve pazarlama kooperatifi

İzmir'in Güzelbahçe ilçesine bağlı Çamlı Köyü Üretim ve Pazarlama Kooperatifi açıldı. Açılış öncesi Başkan İnce ve eşi köylü kadınların açtığı tezgâhları gezerek alışveriş yaptı.

İZMİR (İGFA) - Kooperatif açılışına İzmir'e bağlı Güzelbahçe Kaymakamı Bülent Bayraktar ve eşi Yasemin Bayraktar, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve Eşi Nilüfer İnce, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen ve yönetimi, İYİ Parti İlçe Başkanı Afet Albaş ve yönetimi, Belediye meclis üyeleri, Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Koop. Başkanı Mehmet Sever, Çamlı Üretim ve Pazarlama Koop. Başkanı Gurbet Gündüz Çevik, Çamlı Tarımsal Kalkınma Koop. Başkanı Mustafa Alkan, STK başkan ve yöneticileri, Çamlı Köyü Muhtarı Hüseyin Çakır, Çelebi Mahalle Muhtarı Orhan Soycan ve vatandaşlar katıldı.

 Çamlı Köy Tiyatrosu’nun oynadığı Koperatiflerin önemi ve kadınların isteyince neleri başarabileceğini gösteren ‘Koop Koop Ayşe’ oyununu seyircilerden büyük alkış aldı.

Kooperatifleşmede kadınların ön plana çıkmasının önemli olduğunu ifade eden Güzelbahçe Kaymakamı Bülent Bayraktar, ’’Kooperatif açılışında ve kooperatifleşmede kadınların elinin ve emeğinin ön plana çıkması son derece önem arz ediyor. Bu topraklarda 200 yıldır kadınların verdiği özgürlük mücadelesi açısından çok önemli olduğu düşünüyorum. Büyük önderimizin Mustafa Kemal Atatürk’ünde dediği gibi ‘Köylü milletin Efendisidir’ sözüyle bu işin bir köyde yapılması ayrı bir önem taşıyor’’ dedi.

Kooperatifin kadın erkek el ele olmasın ile daha da başarıya gideceğini ifade eden Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce,‘‘ Çevremizde dayanışma içinde olacağımız tecrübelerinden yararlanacağımız kooperatiflerimiz var.  Muhtarımızın ve Köy Koop. Birliği Başkanı Neptün Soyer’in de kooperatifimize büyük katkıları var. İlçemizde kadın örgütlenmesi ve kadının erkek üzerindeki üretimi destekleyici isteği ve talebi her geçen gün artması bize büyük umut ve güç veriyor. Kadın ve erkek ile birlikte bu işi yaparsak bu ürün Çamlı’da kalır ve üretilir’’ dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/883028/guzelbahceli-kadinlardan-uretim-ve-pazarlama-kooperatifi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.