Abdülkadir Aydoğan'dan 15 Temmuz açıklaması

AK Parti Yenimahalle İlçe Başkanı Abdülkadir Aydoğan, 15 Temmuz darbe girişimi karşısında büyük bir zafer alındığını belirterek “Bu zaferin mimarı milletimizin ta kendisidir” dedi.
IHA-20210711AW367852
|
11 Temmuz 2021, Pazar - 12:40
Abdülkadir Aydoğan'dan 15 Temmuz açıklaması

AK Parti Yenimahalle İlçe Başkanı Abdülkadir Aydoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin 5. yıldönümü dolayısıyla değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin darbelerden çok yaralar aldığını söyleyen Aydoğan, “Şöyle bir hafızamıza müracaat edelim. Hemen hemen her on yılda bir insanımızın geleceğini, gençliğimizin umutlarını sekteye uğratmayı hedefleyen vesayet zihniyeti millî irademizin yakasına illet gibi yapışmış. Ama gel gelelim 15 Temmuz sadece Türkiye için değil, dünyada bir milat oldu. Türkiye tüm dünya güçlerinin karşısında bir millet direnişi, millî iradeye sahip çıkma zaferi sergiledi” dedi.

“Bu zaferin mimarı milletimizin ta kendisidir”

15 Temmuz darbe girişimi karşısında alınan zaferin büyük bir zafer olduğuna dikkat çeken Aydoğan, “Her birimizin hafızasında değil mi o gece? Milletine tankla, tüfekle, helikopterle saldıran canilere karşı bu zafer asla azımsanamaz. Kimimizin hayalleri yarım kaldı, kimi gelinlik giyecekti, kimi kardeşimin askerlik umudu vardı. Ama hepsinin tek bir davası vardı sancak yere düşmesin. Bu uğurda hepimiz Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanları cansiperane doldurduk. Milletvekillerimizden devlet yetkililerimize, işçimizden esnafımıza kadar millî iradeyi sahipsiz bırakmadık. Bu zaferin mimarı milletimizin ta kendisidir” ifadelerine yer verdi.

“Darbe diye çıktıkları meydanda kaçacak delik aradılar”

Yenimahalle’de birçok şehit verildiğine değinen Aydoğan şu ifadeleri kaydetti:

“Hain darbe girişiminde Yenimahalle en stratejik bölgelerden birisi oldu. Beştepe Mahallemizde bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Millî İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı önünde birçok saldırı gerçekleşerek kardeşlerimizi şehit verdik. Ama Yenimahalle’deki hemşehrilerimiz ve Ankara’nın dört bir yanından gelen vatan sevdalısı kahramanlarımız ile Cumhurbaşkanlığı Külliyemizi ve MİT Müsteşarlığımızı gün ağarana dek müdafaa ettik. Cuntacı ve vesayet heveslileri darbe diye çıktıkları meydanda kaçacak delik aradılar. Allah milletimizi ve devletimizi bu zehirli güç mihraklarından korusun. Sizlerin de vesilenizle Başta 15 Temmuz Destanı’nın kahraman şehitleri olmak üzere devletimizin bekası için canını feda eden tüm şühedayı rahmetle yad ediyorum. Gazilerimiz hepimize emanet. Rabbim onlara da sağlık ve hayırlı ömürler nasip etsin. Milli irademiz 15 Temmuz kahramanlarına minnettardır! Vatan şehitlerimize minnettardır.”

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/883555/abdulkadir-aydogandan-15-temmuz-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.