Serhat Oğuz'dan 15 Temmuz açıklaması

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, 15 Temmuz darbe girişimine yönelik "senaryo" ve "kontrollü darbe" söylemlerine tepki gösterdi.
Ankara Masası
|
11 Temmuz 2021, Pazar - 13:26
Serhat Oğuz'dan 15 Temmuz açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı 5. Birleşimi,  Meclis Başkanvekili Fatih Ünal başkanlığında toplandı. Gündem maddelerinin oylanması ardından gündem dışı söz alan Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, yaklaşan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. 

Türkiye'nin demokrasi yolculuğunun pek çok badirelerden geçerek bugünlere geldiğini ifade eden Oğuz, "Her sıkıntılı sürecin sonunda da daima millet iradesi galip geldi. Fakat üzücü olan şudur ki, her dönemde millet iradesi dışındaki iktidar arayışları, darbecileri her seferinde cesaretlendirmiştir. Darbeci zihniyet eline geçirdiği devlet imkanlarını, millet iradesine doğrultmaktan, meşruiyetini halktan alan seçilmiş iradeyi hedef almaktan geri durmamıştır." dedi.


"O gece yaşananlar ne bir senaryo ne de kontrollü bir darbe"

Bunun son örneğinin 15 Temmuz gecesi yaşandığını belirten Oğuz, "O gece sokaklara dökülen milyonlarca yiğit insanımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi yapılan hainlikleri görmezden gelerek o gece yaşananlara "senaryo", "kontrollü darbe" deme gafletinde bulunanlar olabilir. O gece yaşananlar ne bir senaryo ne de kontrollü bir darbeydi. O gece yaşananlar iradesini 1 dolara satan FETÖ'cü hainlerin ve işbirlikçilerinin canımıza, bayrağımıza, devletimize, demokrasimize kast ettiği bir darbe kalkışmasından öte alçak bir işgal girişimiydi." şeklinde konuştu. 

"Yazıklar olsun şerefini 1 dolara satan alçaklara"

"Milli mücadele yıllarında da ülkemizi yabancılara pazarlamak isteyen, mandacılık peşinde koşanlar vardı." diyen Oğuz şöyle devam eti: "Bu güzel Ankaramız nasıl ki o günlerde Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğindeki istiklal mücadelesine ev sahipliği yaptıysa yine aynı ruhla 15 Temmuz gecesi de milli iradenin, istiklalimizin müdafa edildiği gazi şehir olmuştur. Selam olsun o gece millet iradesinin yanında saf tutanlara, selam olsun ölümü de öldürerek sokaklara dökülen ve darbeye darbe yapan kahramanlara. Yazıklar olsun şerefli ordumuzun saflarına gizlenerek millete pusu kuran alçaklara, yazıklar olsun bizi biz yapan manevi değerlerimizin ardına gizlenerek şerefini 1 dolara satan alçaklara ve işbirlikçilerine."

http://www.ankaramasasi.com/haber/884378/serhat-oguzdan-15-temmuz-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.