CHP'li Akıllı, TÜİK'in işsizlik rakamlarını değerlendirdi

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, TÜİK'in işsizlik oranını kağıt üzerinde yine düşürmeyi başardığını belirterek, "Rakamlara göre istihdam azalırken işsizlik yine düşmüş. Sorunlar ne yazık ki kağıt üzerinde çözülmüyor" dedi.
Büşra Bayrak
|
12 Temmuz 2021, Pazartesi - 12:50
CHP'li Akıllı, TÜİK'in işsizlik rakamlarını değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, TÜİK'in açıkladığı 2021 yılı Mayıs ayı işsizlik verilerini değerlendirdi.

TÜİK verilerine göre işsizlik oranının düştüğünü söyleyen CHP’li Akıllı, “Yine aynı tabloda TÜİK istihdamında azaldığını açıklıyor. Dünyanın hiçbir yerinde istihdam azalırken işsizlik oranı düşmez.”dedi.

Akıllı açıklamasında vatandaşların iş bulma umudunu yitirdiğini belirterek, “TÜİK'e göre; Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2021 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre 265 bin kişi azalarak 4 milyon 237 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,6 puanlık azalış ile yüzde 13,2 seviyesinde gerçekleşti. Kağıt üzerinde işsizlik rakamları aşağı çekiliyor. TÜİK verilerinde işsizliğin düşmüş gibi görünmesinin nedeni, iş bulmaktan umudunu kesenlerin TÜİK tarafından işsiz sayılmamasından kaynaklanması. Vatandaş artık iş bulma umudunu yitirmiş" ifadelerini kullandı.

CHP işsizliği de çözecek

Türkiye'nin işsizlik sorunun da Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında çözüme kavuşacağını dile getiren Başkan Akıllı, " Cumhuriyet Halk Partisi, işsizlik sorununu aşmayı, herkesin çalışma hakkını kullanabilmesini sağlamayı toplumsal barışın ve eşitlikçi refah toplumu anlayışının temel koşulu olarak görüyor. Emekten yana bu ilkeli anlayış ve toplumsal sorumluluk duygusu içinde çalışanlara her koşulda destek verilecektir" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/885634/chpli-akilli-tuikin-issizlik-rakamlarini-degerlendirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.