Fatih Şahin: Ankara dünyadaki en önemli merkezlerden biri

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, "Ankara sadece diplomatik bir Başkent değil, Ankara aynı zamanda sanayinin de üretimin de ihracatın da ülkemizdeki ve dünyadaki en önemli merkezlerden biri." dedi.
Ankara Masası
|
12 Temmuz 2021, Pazartesi - 16:12
Fatih Şahin: Ankara dünyadaki en önemli merkezlerden biri

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin,  Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB'nin Altyapı İnşaatı Temel Atma Töreni’nde konuştu. 

Projeye olan desteğinden dolayı  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a teşekkür eden Şahin, "Ankara sadece diplomatik bir Başkent değil, Ankara aynı zamanda sanayinin de üretimin de ihracatın da ülkemizdeki ve dünyadaki en önemli merkezlerden biri. İşte Ankara'nın sanayi şehri olma hüviyetini daha da güçlendirecek bu proje inşallah en kısa sürede hayata geçecektir." dedi. 

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de salgınla mücadele döneminden geçildiğine dikkat çeken Şahin, "Hükümetimiz bu mücadelede çok önemli tedbirler aldı, hayata geçirdi. Bu salgının etkilerini vatandaşımıza en az şekilde temas etmesi için var gücünü kullandı. Devletimiz bu uğurda 661 milyar liralık bir bütçeyi vatandaşlarımız için ayırdı ve onların hizmetine sundu." şeklinde konuştu. 

"Ankara'da yaklaşık 5 milyon doz aşı yapıldı"

Salgını geride bırakmak için aşı seferberliği içinde olduğumuzu söyleyen Şahin, "Ülkemizdeki aşılama sayısı 60 milyona yaklaştı. Ankara'da da yaklaşık 5 milyon doz aşı yapıldı. Bu seferberlik ile olumsuz etkileri geride bırakmayı hedefliyoruz. Temmuz ayının sonuna kadar toplumsal bağışıklığımızı kazanıp salgını gündelik hayatımızın dışına atmayı temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

"El ele vererek sıçrama yaratacağız "

"Şimdi daha fazla işimize sarılma zamanı. Daha fazla üretme zamanı, daha fazla istihdam yaratma zamanı, daha fazla ihracat zamanı" diyen Şahin, şöyle devam etti:

"İnşallah bu salgının ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini bertaraf etmek için el ele vereceğiz ve bir sıçrama yaratacağız. Salgın döneminde dahi dünyada büyüyen iki ülkeden birisinin Türkiye olması çok önemli. Bunda da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, kabinesinin ve tabii ki de esnafımız söz konusu olduğunda  Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın vermiş olduğu mücadele çok kıymetli. Üreticimiz, sanayicimiz, esnafımız nerede ise nerede bir gelişim, araştırma ve fikir varsa  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve Bakanımız orada. Günlendir Ankara'yı karış karış geziyor. Ben bir kez daha kendisine teşekkür ediyorum"

http://www.ankaramasasi.com/haber/886659/fatih-sahin-ankara-dunyadaki-en-onemli-merkezlerden-biri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.