TSK'da FETÖ temizliği

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 23 bin 364 kişinin TSK'dan ihraç edildiğini söyledi.
Ankara Masası
|
13 Temmuz 2021, Salı - 15:06
TSK'da FETÖ temizliği

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İstanbul'da 5'inci Uluslararası 15 Temmuz Sempozyumu'na katıldı.

Sempozyumda konuşma yapan Bakan Akar, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele konusuna değindi.

FETÖ'nün, Türkiye'nin yüz yüze kaldığı en önemli sorunlardan biri olduğuna dikkat çeken Bakan Akar, kutsal değer ve referanslarla devlete sirayet eden FETÖ'nün demokrasiye karşı tarihte görülmemiş bir ihanete kalkıştığını aktardı.

"Halkımızın verdiği bu mücadele önemli bir milattır"

Tarihteki zorlukları aşan asil milletin, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde tek vücut olarak destansı bir mücadele verdiğini söyleyen Akar, "Milletimiz bu kahramanlığıyla egemenliğin kayıtsız şartsız kendisine ait olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Halkımızın verdiği bu mücadele, Türkiye ve dünya demokrasi tarihinde gerçekten önemli bir milattır." ifadelerini kullandı.

"TSK formasını hiçbir hainin taşımasına müsaade etmedik"

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Akar, bugüne kadar TSK içindeki 23 bin 364 kişinin ihraç edildiğini açıkladı.

Akar, ihraç edilenlerle ilgili, "FETÖ ile mücadele kapsamında bugüne kadar toplam 23 bin 364 kişi, TSK'dan çıkarılmıştır, ihraç edilmiştir. Elde edilen yeni bilgi, belge ve verilerle bir bütün halinde mücadeleye devam edilmekte, bu kararlı mücadeleyle nereye varılacaksa oraya kadar gidileceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Şanlı TSK formasını hiçbir hainin taşımasına asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz de... Bundan da herkes emin olsun." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/888689/tskda-feto-temizligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.