Başkent'te 'İkizler' haraç çetesine yönelik soruşturma tamamlandı

Ankara’da esnaftan haraç toplayan, vermeyen esnafa ise silahlı saldırıda bulunan 14 kişi hakkında hazırlanan iddianame Ankara 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Örgütün ikiz olan liderleri hakkında 180'er yıl hapis cezası isteniyor.
Büşra Bayrak
|
13 Temmuz 2021, Salı - 15:01
Başkent'te 'İkizler' haraç çetesine yönelik soruşturma tamamlandı

‘İkizler’ adlı suç örgütüne yönelik soruşturma tamamlandı. 

Hazırlanan iddianamede örgütün liderliğini ikizler Altan ve Ertan K.'nın yaptığı, Rakıp Sadık E., Selçuk U., Orhan K. ve Oğuzhan T.’nin ise yönetici pozisyonunda oldukları belirtildi. 

Bu kişilerin Altındağ ilçesi Altınpark Mahallesi’nde kahvehane ve Çankaya Bahçelievler Mahallesi’nde kafe işlettikleri kaydedildi. Ankara’nın Altındağ, Çankaya ve Akyurt ilçelerindeki esnaflardan haraç toplayan ve vermeyen esnaflara silahlı saldırı düzenleyen çete üyelerinin haklarında şikayetçi olan esnafları da tehdit ettikleri ifade edildi. 

‘Yaptıkları eylemleri sosyal medyada paylaştılar’

Ankara 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, suç örgütünün faaliyet gösterdiği bölgelerde rakip gördükleri gruplara yönelik silahlı saldırıda bulundukları belirtilerek, “Yapılan çalışmalarda bahsi geçen çıkar amaçlı suç örgütünün güç gösterisi yapmak ve yine örgüte finans sağlamak amacıyla rakip gördükleri kişilere karşı eylemlerde bulundukları, bu eylemleri de yine güç gösterisi adına sosyal medya hesapları üzerinden paylaştıkları tespit edilmiştir” denildi. 

İddianame kabul edilerek 14 kişi hakkında dava açıldı. Örgütün lideri Ertan ve Altan K. hakkında 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma', 'iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme', 'kasten öldürmeye teşebbüs', 'cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 180'er yıl hapis talep edildi.  

Olay

“İkizler” olarak bilinen suç örgütü üyelerinin kasten yaralama, yağma gibi birçok suça karıştıkları, Altındağ, Çankaya ve Akyurt ilçelerinde kahvehane, büfe, kafeterya gibi mekan işleten çevredeki esnaflara baskı kurarak haraç adı altında para topladıkları, bölgede güç kazanmak ve isim duyurmak için faaliyet gösteren diğer grupların liderlerini ve üyelerini silahla eylem yaparak yaraladıkları, vurdukları şahısların yaralı olarak bulundukları sırada sosyal medya hesaplarından canlı paylaşım yaptıkları tespit edilmişti.

24 Ekim tarihinde çetenin Akyurt ilçesinde bir şahsı silahla yaraladıkları bilgisi üzerine Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından alınan izinle suç örgütüne yönelik “Baston” adlı bir operasyon düzenlemiş ve yapılan eş zamanlı operasyonda 14 şahıs gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 10’u tutuklanırken, 4’ü de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

 

(İHA)       

http://www.ankaramasasi.com/haber/888707/baskentte-ikizler-harac-cetesine-yonelik-sorusturma-tamamlandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.