Tuz Gölü'nde korkunç görüntü

Ankara, Konya ve Aksaray sınırları içerisinde bulunan Tuz Gölü'nde suların çekilmesiyle yeterli besin bulamayan yüzlerce yavru ve yetişkin flamingo telef oldu.
Ankara Masası
|
13 Temmuz 2021, Salı - 21:47
Tuz Gölü'nde korkunç görüntü

Flamingo cenneti olarak bilinen Tuz Gölü’nü adeta flamingo mezarlığına dönüştürdü. Ankara sınırları içinde de yer alan Tuz Gölü’nün Konya’nın Cihanbeyli ilçesi Gölyazı bölgesinde yaşanan flamingo ölümleri dikkat çekiyor. 

Tuz Gölü havzasının suyunun bir önceki senelerin aynı dönemine göre oldukça çekildiği gözlemlenirken, yüzlerce flamingodan da bir tane bile flamingo kalmadığı görüldü.

"Kuş popülasyonu bitmiş şekilde gördüm"

Konuyla ilgili konuşan doğa fotoğrafçısı Mehmet Emin Öztürk, “Ben bu bölgeye en çok gelen insanlardan birisiyim. Bu bölge, flamingolar anlamında ciddi bir şekilde kuş cenneti olarak anılan bir bölgeydi. Fakat bu sene geldiğimde, kuş cennetinden daha çok kuş cehennemine döndüğünü gördüm. Yüzlerce hatta binlerce flamingo bölgede ölmüş şekilde ve ciddi manada kuş popülasyonu bitmiş şekilde gördüm. Daha önce ben bu bölgeye geldiğimde, bu gördüğünüz alan, sulak bir alandı ama şimdi neredeyse tozan bir nokta haline gelmiş. Şu yaklaşık olarak 10 kilometre içe doğru çekilmiş. Bu bölge olarak ciddi bir alarm olduğunu gösteriyor” dedi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/889065/tuz-golunde-korkunc-goruntu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.