Meral Akşener'den Cumhurbaşkanı adayı açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, son günlerde Türkiye gündemini meşgul eden Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda açıklama yaptı.
Ankara Masası
|
14 Temmuz 2021, Çarşamba - 11:48
Meral Akşener'den Cumhurbaşkanı adayı açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında son günlerde Türkiye'nin merak ettiği, "Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?" sorusuna yanıt verdi.

Kim aday olacak?

Akşener konuyla ilgili, "Rahat olun ağalar stres yapmayın, kendinizi de yıpratmayın. Yaşlı başlı adamlarsınız. Siz hiç merak etmeyin. Bizim cumhurbaşkanı adayımız Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanı olacak." ifadelerini kullandı.

Umudumuz kırıldı

Her darbe her muhtıra ve her vesayet girişim sonrasında en ağır siyasi bedelleri bu büyük millet ödetmiştir. Bu millet demokrasi yoluna nasıl baş koyduğunu tüm dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

İktidarın 15 Temmuz felaketinden ders alacağını umduk. Bu umudumuz kırıldı. Kandırıldık dediler olaylardan el çektiler. Ders almadıkları gibi de FETÖ'nün siyasi ayağı araştırılsın dediğimizde her seferinde reddettiler. Her geçen sene Türkiye'yi demokrasiden daha da uzaklaştırdılar. Bir de ucube sistem uydurup milli birlik ve beraberliğimizi koltuk siyasetinin diliyle kirlettiler. Siz istediğiniz kadar duymazdan gelin. Millet sizi ilk sandıkta gönderecek. Türkiye'nin dört bir yanında millet bizi çağırıyor.

Yörüklere hak ettikleri değeri vereceğiz

Yörük çadırları ağır bir tehdit altında. Göçebelik bizim kadim kültürümüzdür, tarihimizdir. Anadolu'da yer edinmemizi sağlayandır. Yörüklük üretim kültürüdür. Yörüklüğü de yörükleri de yok ediyorlar. O geleneksel yolculuğa bile tahammül edemiyorlar. Karşılarına jandarma çıkarıyorlar. Karşıların her türlü engeli çıkarıyorlar. Bırakın desteği önlerine adam dikiyorlar. 20 göçebe ailenin yolculuğunu bile düzenleyemeyecek bir yönetimle karşı karşıyayız. Eloğlu kendi kültürünü yaşatmaya çalışırken biz binlerce yıl önce atalarımızın gördüğü bir gerçeği bile göremiyoruz. Anadolunun otlakları, yaylaları mera hayvancılığı için çok uygundur. Sayın Erdoğan ve çevresindekiler hala meselenin farkında değil. Buradan yörük kardeşlerimize sesleniyorum. İlk sandıkta milletimizden yetkiyi alıp sizlere gereken değeri göstereceğiz, söz veriyorum.

Et ve Süt Kurumuna seslendi

Kurban bayramı dönemine özel fiyat ilan edin. Hayvancıların elinde kalan hayvanları alın. Yapabiliyorsanız peşin ödeyin. Yapamıyorsanız yüzde 25'ini verin. Ama mutlaka satın alın. Millet İttifakı belediyeleri öncelikli olmak üzere besicileri rahat ettirin. Et ve Süt kurumu yapamıyorsa sizler hayvancıların elinde kalan hayvanları alın. Sağduyu sahibi tüm başkanlarımızın bu çağrıya kulak vereceklerine yürekten inanıyorum.

Torba Yasadaki iki maddeye dikkat çekti

Milletimiz bize muhalefet görevi verdi. Gördüğümüz dinlediğimiz eksiklikleri bu kürsüden dile getirip iktidarı uyarıyoruz. Bunu yaparken de çözüm önerilerimiz iktidar ile paylaşıyoruz. Bütün bu gerçekleri yüzlerine vurduğumuz için muhalefet daha az konuşabilsin diye AK Parti iktidarı meclis iç tüzüğünde değişiklik yaptı. Bir yandan arkadaşların bu acizliğine gülüyorum, bir yandan da memleketi düşürdükleri hale üzülüyorum. Aklı sıra uyduruktan bir düzenleme ile tüm dünyayı demokrasi dersi veriyoruz diye uyutacaklar. Torba yasaya OHAL maddesi koydular. Bir de TMSF için bir madde koydular. FETÖ'cülerin diye bildiğimiz şirketleri gelirleri hazineye aktarılıyor. Bu madde olduğu gibi geçerse bu şirketler yok oluncaya kadar TMSF'nin elinde kalacak. Bu konulara dikkat etmenizi istiyorum.

http://www.ankaramasasi.com/haber/889512/meral-aksenerden-cumhurbaskani-adayi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.