Kerkük katliamının kurbanları Keçiören’de anıldı

Keçiören’de Türkmen Katliamı’nın 62. yıl dönümünü dolayısıyla düzenlenen anma programında konuşan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Büyüyen ve gelişen bir Türkiye var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak Türkmenlindeki kardeşlerimize destek vermeye devam ediyoruz. Şehit edilen Türkmenleri rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi.
Büşra Bayrak
|
14 Temmuz 2021, Çarşamba - 18:14
Kerkük katliamının kurbanları Keçiören’de anıldı

Kerkük'te, 14 Temmuz 1959'da yaşanan Türkmen Katliamı 62. yıl dönümünde Keçiören’de anıldı.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ve dualar eşliğinde başlayan anma programı protokol konuşmalarıyla devam ederken, katılımcılara hitaben konuşan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Osmanlı devletimiz, cihan devletimiz; adalet, merhamet, şefkat, hukuk üzerine kurulan bir devlettir. Osmanlının yıkılmasıyla birlikte her bir yerde bir bakiyemiz kaldı. Balkanlarda, Altaylarda, Tanrı Dağları'nda, Suriye'de, Irak'ta, Mısır'da, Libya'da... Ve sonuç olarak küllerinden bir Türkiye Cumhuriyeti devleti doğdu. Toplu iğne üretecek durumumuz yoktu. Müttefiklerimiz, yani medeni dediğimiz canavarlar Osmanlı Devleti'nin mallarına el koymuştu. Hal böyle olunca bakiyemiz olan her yerde kardeşlerimizin dramı başladı, bunlardan biri de Türkmeneli’dir.” diye konuştu.

“Türkmen topraklarını boş bırakmayacağız”

Altınok Türkiye’nin Türkmenlerin yanında olduğunu ve her dönemde destek verdiğini de belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti imkânı ölçüsünde Türkmenlere yönelik her desteği vermeye devam ediyor, ‘bana ne’ demiyor. Türkmen kardeşlerimiz sahipsiz değildir. Sevgili Peygamber Efendimiz ‘Birlikte rahmet, ayrılıkta azap var’ buyurmuştur. Türkmen topraklarını boş bırakmayacağız. Türkmen kardeşlerimiz çok azap çekti. Türkiye büyüyor, gelişiyor ve güçleniyor. Türkmeneli, Türkiye Cumhuriyetimizin davasıdır. Ülkemiz güçlendikçe bazılarının nefesi ve eli kesilecektir o coğrafyalardan... Ama bizler de birliğimizi, beraberliğimizi sağlayacağız. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Türkmeneli toprakları başımızın tacıdır. Sınırımızda ve sınır ötesinde menfaatlerimizi savunan bir Cumhurbaşkanımız var. 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanımızı göndermek için plan yapıyorlar. At oynatamadıkları, kullanamadıkları bir Türkiye var artık. Bizim derdimiz, davamız sınırlarımız büyük. Artık kendi silahlarımızı, kendi tankımızı, uçaklarımızı ve insansız hava araçlarımızı üretiyoruz.”

Keçiören Kerkük Parkı’nda gerçekleştirilen Türkmen Şehitlerini Anma Programına Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, MHP Keçiören İlçe Başkanı Arif Aksu, Keçiören İlçe Millî Eğitim Müdürü Ayhan Işık, Türkmeneli Uluslararası İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği Genel Sekreteri Necmettin Canabaz ve Türkiye’de yaşayan Türkmenler katıldı.

Programının sonunda Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ve katılımcılar Kerkük Parkı`ndaki Irak Türkmen Şehitleri Anıtı`na karanfil bıraktılar.

http://www.ankaramasasi.com/haber/890399/kerkuk-katliaminin-kurbanlari-keciorende-anildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.