Bir Diyarbakır annesi daha evladına kavuşuyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır annelerinin oturma eylemine ilişkin, "Bayram öncesi evlat nöbetlerindeki annelere bir müjde daha, 28'inci buluşma gerçekleştiriliyor." ifadesini kullandı.
Ankara Masası
|
14 Temmuz 2021, Çarşamba - 20:34
Bir Diyarbakır annesi daha evladına kavuşuyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da HDP binası önünde nöbet bekleyen bir annenin daha evladına kavuştuğunu belirtti.

Bakan Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bayram öncesi evlat nöbetlerindeki annelere bir müjde daha, 28'inci buluşma gerçekleştiriliyor. Diyarbakır'da, ailelerin 681 gündür süren bekleyişi sonuç vermeye devam ediyor. Anneler kararlı, evlatlarını terör örgütünden alana kadar mücadelelerini sürdürecekler." ifadesine yer verdi.

5 terörist teslim oldu

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “İçişleri Bakanlığı koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen ikna çalışmaları neticesinde; PKK/KCK terör örgütünden kaçan 5 örgüt mensubu bugün güvenlik güçlerine teslim oldu. 2011 ve 2015 yılları arasında terör örgütüne katılan örgüt mensuplarının son olarak Suriye ve Irak'ta faaliyet yürüttükleri tespit edildi

102'ye çıktı

Bugün teslim olan 5 örgüt mensubundan birinin ailesi; hem Diyarbakır’da ve hem de Muş’ta evlat nöbetine katılan aileler arasında bulunuyor. Böylelikle evlat nöbetlerinde 28’inci buluşma gerçekleşirken, 2021 yılında sadece ikna yoluyla ülkemize teslim olan örgüt mensubu sayısı ise 102’ye yükseldi” ifadelerine yer verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/890523/bir-diyarbakir-annesi-daha-evladina-kavusuyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.