Mehmet Ceyhan: DSÖ'nün ağzına bakacak değiliz

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, aşı konusunda önerilerde bulunan Dünya Sağlık Örgütünün önemsenecek bir tarafının olmadığını söyledi.
Ankara Masası
|
19 Ağustos 2020, Çarşamba - 00:24
Mehmet Ceyhan: DSÖ'nün ağzına bakacak değiliz

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Fatih Altaylı’nın sunduğu programa katıldı.

Dünyada devam eden koronavirüs aşısı çalışmalarının konuşulduğu programda Ceyhan, Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) ilişkin oldukça çarpıcı sözler sarf etti.

Koronavirüs aşısıyla ilgili açıklamalarda bulunan DSÖ’nün referans alınacak bir tarafının olmadığını belirten Ceyhan, DSÖ’nün üçüncü dünya ülkelerine önerilerde bulunabileceğini söyledi.

“DSÖ’NÜN NE DEDİĞİNE BAKACAK DEĞİLİZ”

DSÖ’nün söylediklerini önemseyen insanların tecrübesiz olduğunu belirten Ceyhan “Bir molekül bulursunuz siz ve çalışmaya başlarsınız. Bu aşının başlangıcıyla o insanlara uygulandığı, yani ruhsatlarını almış insanları uygulanmaya geldiği an arasında ortalama 15 yıl vardır. Pandemi aşılarında olay acildir ve hızlandırılır. Şimdi düşünün 15 yıllık süreci ne kadar hızlandırabilirsiniz. Bunlar ilk başta Dünya Sağlık Örgütü de bir görüş bildirdi. Bu arada şunu söyleyeyim.  Dünya Sağlık Örgütü her konuda referans alınacak, ağzının içine bakılacak bir örgüt değil. Dünya Sağlık Örgütünün temel amacı daha çok üçüncü dünya ülkelerine çok geri kalmış ülkelere önerilerde bulunmak, onların sağlık sorunlarına çözüm aramaktır. Yoksa Türkiye gibi bir ülkede Dünya Sağlık Örgütünün ne dediğine bakacak değiliz. Dünya Sağlık Örgütü dedi ki gibi açıklamalar yapan insanların, birçoğu bizim öğrencimiz ya da başka bir ülkeden gelmiş henüz hiçbir tecrübesi olmayan insanlardır. Bizim kadar salgın tecrübesi yoktur.” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/89127/mehmet-ceyhan-dsonun-agzina-bakacak-degiliz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.