Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz'u önemsizleştirmeye kimsenin hakkı yoktur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programında konuştu. Erdoğan, '15 Temmuz'da milletimizin verdiği bu şanlı mücadeleyi hiç kimsenin önemsizleştirmeye hakkı yok.' dedi.
Samet Dirican
|
15 Temmuz 2021, Perşembe - 13:20
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz'u önemsizleştirmeye kimsenin hakkı yoktur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programına katıldı.

Ölümü öldüren kahramanlar

Çıplak elleriyle tankları durduran, silahlara meydan okuyan vatandaşların haklarının ödenemeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,

"Yurdu yaşatmak için can veren kahramanların hakkını ödeyemeyiz. Onlar tarihi ile büyük, değerleri ile büyük, vicdanı, merhameti, adaleti ile büyük bir milletin gözbebekleridir. Her kim bunu gölgelemeye çalışıyorsa o gece kanlarıyla destan yazan aziz şehitlerimize ihanet ediyor demektir. Bu ülkenin sahibi eve erzak almaya değil devletimize sahip çıkmaya geldik diyen Batuhanlardır. Daha 15 yaşındayken şehadet şerbeti içen Halil İbrahim Yıldırımlardır. Bir yıllık hasadını çoluğunun çocuğunun rızkını hiç düşünmeden ateşe veren Kahramankazanlı çiftçilerimizdir. Bu ülkenin sahibi hainlere meydanları dar eden cesur kadınlardır. Günde beş vakit ezanlarımız gökyüzünü süslüyorsa, minarelerimizden Allahu Ekber nidaları eksik olmuyor, al bayrağımız bu vatanın her karışında gururla dalgalanıyorsa bu millet geleceğine umut ve güvenle bakıyorsa bunların hepsinin gerisinde ölümü öldüren kahramanların canı, kanı, gayreti ve fedakarlığı vardır." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz'u gölgelemeye kimsenin hakkı yok

Hiç kimsenin 15 Temmuz gecesi milletin verdiği mücadeleyi önemsizleştirmeye hakkı yoktur. Türk Milleti sokakta istiklali korurken milletin vekilleri de bu yüce çatı altında demokrasiye sahip çıkmışlardır. Gazi Meclisin şanına yakışır şekilde tepelerine atılan bombalara rağmen halkın emanetini yere düşürmemiştirler. O gece milletin vekili olma sorumluluğunu kısmen yerine getirenlere şükranlarımı sunuyorum.

Siyasi partilerimiz, fikirlerimiz, hayata bakış açılarımız farklı olsa da hepimiz aynı vatanın aynı toprağın aynı iklimin insanlarıyız. Hepimiz binlerce yıllık bir mazinin, inşallah kıyamete kadar da sürecek bir geleceğin sahipleriyiz.

2023'e Türkiye'nin kamburlarıyla girmeyeceğiz

Türk demokrasisinin bir daha böyle saldırılara maruz kalmaması için sorumluluk sahiplerinin sorumlulukla hareket etmesi büyük önem arz ediyor. 2023'e eski Türkiye'nin alışkanlıkları ve kamburlarıyla değil yeni Türkiye'nin vizyonu ve heyecanıyla girmek istiyoruz. Siyaset kurumunun bunu başaracak dirayete de sahip olduğuna inanıyorum. 83 milyonun da bizimle aynı hissiyata sahip olduğunu düşünüyorum.

http://www.ankaramasasi.com/haber/891688/cumhurbaskani-erdogan-15-temmuzu-onemsizlestirmeye-kimsenin-hakki-yoktur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.