"Koronavirüslü hastaların yanına refakatçi alınıyor" iddialarına cevap

Dünya Gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, Ankara Şehir Hastanesi'nde Covid-19 tedavisi gören hasta yakınlarının rahatça içeri girip çıkarak topluma karıştıklarını iddia etti. Bu iddiayı yalanlayan Ankara Şehir Hastanesi, "Hastanemizde Covid-19 hasta yakınlarının refakatçi olarak kaldığı bilgisi gerçeği yansıtmamaktadır" açıklaması yaptı.
Büşra Bayrak
|
19 Ağustos 2020, Çarşamba - 10:36
"Koronavirüslü hastaların yanına refakatçi alınıyor" iddialarına cevap

Twitter hesabından Ankara Şehir Hastanesi’yle ilgili çarpıcı bir iddiada bulunan Dünya Gazetesi yazarı Alaattin Aktaş,  Kovid-19 tedavisi gören hastaların yakınlarının rahatça içeri girip çıktığını ve sonra topluma karıştıklarını öne sürdü.  

Aktaş paylaşımında, “Bunu da gördük. Ankara Şehir Hastanesi’nde korona hastalarının yakınları refakatçi olarak kalıyor. Refakatçiler rahat rahat dışarı çıkıp tekrar geliyor. Bu refakatçiler toplum içinde canlı bomba gibi dolaşıyor. Biz de korona ile mücadele ediyoruz, öyle mi!” ifadelerini kullandı.

Kısa sürede sosyal medya üzerinden yayılan bu iddialara Ankara Şehir Hastanesi’nden cevap gecikmedi.

Hastane yönetiminden yapılan açıklamada,  “Hastanemizde Covid-19 hasta yakınlarının refakatçi olarak kaldığı bilgisi gerçeği yansıtmamaktadır. Her bulaşıcı hastalığın tedavisinde olduğu gibi Covid-19 hastalığının tedavisinde de ilk basamak, hastanın sağlıklı bireylerden izole edilmesidir. Bu prensiple, hastanelerimizde tedavi altında olan Covid-19 hastalarının yanına, istisnai durumlar dışında refakatçi alınmamaktadır. Yalnızca Covid-19 hastalarının bakımından sorumlu personelin odaya girişine izin verilmektedir. Ankara Şehir Hastanesi olarak Covid-19 hastalığı ile fedakarca mücadele ettiğimiz bu dönemde vatandaşlarımızın sağlığı için titizlikle ve özenle çalışmaya devam etmekteyiz” denildi. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/89498/koronaviruslu-hastalarin-yanina-refakatci-aliniyor-iddialarina-cevap
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.