Yıldırım Kaya'dan Ankapark çağrısı

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Ankapark'ın bir an önce Büyükşehir'e devredilmesi için TBMM'de çağrı yaptı.
Ankara Masası
|
18 Temmuz 2021, Pazar - 15:16
Yıldırım Kaya'dan Ankapark çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündem dışı söz alarak Başkent’in sorunlarını dile getirdi.

Kaya, Esenboğa Havalimanı'na yapılması planlanan metro ile ilgili konuşurken "Ankara 25 yıl Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından yönetildi. Dünyanın bir Başkent'i düşününki havaalanına metrosu olmasın. Dünyanın bir Başkent'i düşünün ki kendi içinde yaşadığı sorunları çözemesin." diye konuştu.

"750 milyon doların akıbetini bulamadı"

"Ankara’nın yerel yönetimde yaşadığı sorunların en büyüğü 750 milyon dolar harcayarak çöp olan bir Ankapark" diyen Kaya sözlerine şöyle devam etti;

Bu Ankapark hala çöp olmaya devam ediyor. Ankapark’ın bugünkü değeri 6 milyar 330 milyon. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş seçildikten sonra, Ankapark’ın 750 milyon dolarının akıbetini aramaya başladığında ne akıbetini bulabildi, ne de parkta yapılanların hesabını sorabildi.

"Ankara halkının gasp edilen haklarını iade edin"

Mahkemeye müracaat etti. Tespit yapılsın istedi çünkü Ankapark günde 1 -1,5 milyon zarar ediyordu. Mahkeme tespit tutanaklarında 111 milyon 211 liralık bugüne kadar zarar oluşturulduğunu tespit edildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi mahkemeye müracaat etti. Mahkeme 50 milyon tazminatla davayı durdurdu. Yani günde 1 ile 1,5 milyon lira zarar eden işletme Ankara Büyükşehir Belediyesine devredilmiyor.

Bırakın mahkemelerin elini özgürce karar versinler. Ankara halkının gasp edilen haklarını lütfen iade edin.

http://www.ankaramasasi.com/haber/896846/yildirim-kayadan-ankapark-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.