Akyurt Belediyesi Millet Bahçesi projesi için ilk adımı attı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Akyurt’ta yapımına başlanacak Millet Bahçesi için Akyurt Belediyesi ilk adımı attı.
Büşra Bayrak
|
19 Ağustos 2020, Çarşamba - 12:27
Akyurt Belediyesi Millet Bahçesi projesi için ilk adımı attı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, içerisinde millet kıraathanesinin de yer alacağı 129 bin 688 metrekare alanda yapılacak Ankara Akyurt Millet Bahçesi ihalesi gerçekleştirildi.

İhale sürecine kadar sık sık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile proje hakkında görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, "Her geçen gün büyüyen ilçemizde insanların yeni yaşam alanlarına olan ihtiyacını karşılamak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın kapısını epey aşındırdık. Bakanımız Sayın Murat Kurum'dan bu güzel bahçenin Akyurt'a yapılması için destek istedik. Kendisi Akyurt'a bugüne kadar çok şey kazandırmamızda bize destek oldu. Millet Bahçesi konusunda da desteklerini aldık. Bu ihalenin yapılması vesilesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'a Akyurt adına şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Millet Bahçesi projesinin içeriğine dair bilgiler de paylaşan Başkan Ayık konuşmasına şöyle devam etti:  

"Bitki çeşitliliği ve peyzaj düzenlemesi ile Akyurtlulara ve Ankara'mıza hizmet edecek projemizin içerisinde millet kıraathanesi, koşu ve yürüyüş parkurları, dinlenme alanları, piknik yerleri, çocuk oyun grupları, çay bahçesi ve kış bahçesi de yer alıyor. İnsanlarımızın ihtiyacı olan sosyal donatıların tamamı burada yer alacak. Ayrıca 3 bin 255 ağaç ile 129 bin 688 metrekarelik bu dev alan yeşillendirilecek. Tema bahçeleri, çiçekli bitkiler de bahçemizin süsü olacak, insanlarımız huzurla burada vakit geçirecekler. İnşallah yapımı tamamlandığında tüm Akyurtlularla millet bahçemizde buluşacağız. Hayırlı olsun."

http://www.ankaramasasi.com/haber/89908/akyurt-belediyesi-millet-bahcesi-projesi-icin-ilk-adimi-atti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.